De nye PC-Q-kabinettene fra Lian Li lover gode modifiseringsmuligheter og kjøleegenskaper. (Bilde: Lian Li)

Lian Li lanserer moddevennlige kabinetter

Mini-ITX-kassene kommer i to ulike størrelser – til ulik bruk.

Hovedkort med formfaktoren Mini-ITX krever lite energi, og behøver derfor ikke like mye kjøling som andre systemer. Dette reduserer i sin tur viftestøy, noe som gjør Mini-ITX ettertraktet blant stue-PC-byggere og andre som er lei av larmen.

Taiwanske Lian Li lanserer nå et par nye kabinetter av børstet aluminium med Mini-ITX, ved navn PC-Q27 og PC-Q28. Begge kassene er kompakte, og Lian Li lover at designen gjør Mini-ITX-formatet kompatibelt med tradisjonelle komponenter i full størrelse. I tillegg fremhever de spesielt sistnevnte kabinett, PC-Q28, som modifiseringsvennlig.

Passiv kjøling på minsten

Innsiden av PC-Q27.
Innsiden av PC-Q27.Foto: Lian Li

Ifølge taiwanerne passer minstemann PC-Q27 best til stua, kontoret eller som spillmaskin. Dimensjonene er på 20 cm (bredde) x 30 cm (høyde) x 24 cm (dybde), og dette skal gi plass til skjermkort på opptil 19,5 cm i lengden.

Kassen har videre plass til tre 3,5-tommersharddisker, samt én 2,5-tommers SSD på bunnen. Det er visstnok mulig å bytte ut én av harddiskene med en SSD hvis man måtte ønske det.

PC-Q27 står på fire bein, slik at kabinettet blir løftet opp fra underlaget. Sammen med det energisparende Mini-ITX-opplegget, bidrar dette til gode muligheter for passiv kjøling. Lian Li mener at ventilasjonen på bunn og baksiden av kabinettet burde være nok til å holde komponentene kjølige, men det er mulig å installere en vifte på 120 mm hvis man fjerner det nederste harddiskburet.

I front finner vi en LED-basert av/på-knapp, samt et par USB 3.0-porter på høyre side.

Ut med burene

Innsiden av PC-Q28.
Innsiden av PC-Q28.Foto: Lian Li

PC-Q28 er litt større enn sitt søsken, med mål på 22,7 cm (bredde) x 30,5 cm (høyde) x 34,5 cm (dybde). Bruksområdene inkluderer spill, LAN eller hjemmeserver, og kabinettet har plass til skjermkort på opptil 29 cm.

Sju harddisker eller SSD-er er det også plass til, i ulike kombinasjoner mellom 3,5 og 2,5 tommer. Harddiskburene kan også fjernes, slik at moddere kan slå seg løs.

PC-Q28 er også løftet opp fra underlaget via fire bein. Ifølge Lian Li er dette viktig fordi kabinettet ikke har ventilasjon i front. En vifte på 140 mm trekker inn luft fra bunnen, mens en toppvifte på 120 mm frakter varm luft ut. Dette opplegget skal angivelig redusere støynivået.

To USB 3.0-porter og en HD-lydtilkobling befinner seg på høyresiden av fronten.

Pris og tilgjengelighet

PC-Q27 og PC-Q28 blir i første omgang tilgjengelig i USA i mai, og da med prisene 79 dollar (460 kroner) og 119 dollar (690 kroner).

Vi var fornøyde med et beslektet kabinett da vi testet det i fjor:
PC-V650 er et lite, men meget godt kabinett »

(Kilde: Pressemelding / techPowerUp)

(Bilde: Lian Li)
(Bilde: Lian Li)
(Bilde: Lian Li)
(Bilde: Lian Li)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen