LGs Prada-telefon

Klikk for å se video av LG Prada (Foto: Marius Valle)

LG KE850 Prada

Dimensjoner: 9,9 x 5,4 x 1,2 cm, 85 gram.
Skjerm: TFT, 3", 240 x 400 piksler
Teknologi: GSM 900, 1800, 1900, EDGE, blåtann (Bluetooth 2.0)
Maskinvare: 8MB innebygget minne, Minnekort: microSD, 512 MB inkludert
Kamera: 2 megapiksler, autofokus, video
Batterilevetid: Taletid: 3 timer, standby: ca 12 døgn
Pris: ca 5500 kroner

(3GSM/Barcelona) Mobiltelefoner og mote går hånd i hånd. Motorola har sin Dolce & Gabbana-telefon og Nokia satser på sin egen L'amour-kolleksjon samt telefoner tilegnet klesprodusenten WESC. Sist ut er LG, med sin Prada-telefon KE850.

Sist betyr imidlertid ikke minst. LG og Prada disker nemlig opp med noe unikt i mobilverdenen. De to har samarbeidet tett om alle detaljene, og resultatet er både gjennomført og stilfullt.

Det er lett å la tankene gli hen til Apples kommende iPhone, uten at vi skal falle for akkurat den fristelsen. Likhetene er i det store og hele at begge har trykkfølsom skjerm og kommer i et svært hendig format.

Noe nytt oppå noe gammelt
Du kan bare glemme tanken om at trykkfølsom skjerm betyr avansert smarttelefon. Prada-mobilen er en helt vanlig "dum" telefon basert på systemet du finner i de fleste LG-telefonene.

Men LG og Prada har gitt menyene et helt nytt utseende, og de er veldig annerledes i bruk.

Få taster
Når du skal navigere deg rundt i menyene bruker du fingrene rett på skjermen. Menyikonene på skjermen er store, og de ligger såpass langt fra hverandre at du ikke trenger å være redd for å trykke på feil ikon.

Vanlige knapper har man prøvd å unngå så mye som det mulig. Det finnes kun to taster foran på telefonen, samt fire på sidene.

Alt i alt kan vi si at det er forholdsvis uproblematisk å bla i menyer og bruke telefonens funksjoner. Eksemplaret vi testet var plaget av en del barnesykdommer siden det var en prototype med uferdig programvare. Vi opplevde derfor at det kunne være vanskelig å treffe rett tast på skjermen. LG lover imidlertid at dette skal være rettet opp når telefonene kommer i butikkene.

En dypere innføring i menyene får du ved å bla deg ned til videoklippet nederst på denne siden.

Hund etter flekker
Prada-mobilen har en blank, svart overflate. Dette er veldig pent å se på helt til du tar i telefonen. Den er nemlig en hund etter fingermerker, og det skal ikke mye til før hele telefonen er full av fettflekker. Dermed er ikke dette noe du tar med deg på burgerrestaurant.

Det kommer til å følge med en pussefille for å tørke av telefonen, men vi hadde i utgangspunktet foretrukket at telefonen ikke ble så fort tilgriset.

Klikk for større bilder. (Alle foto: Marius Valle)

Solid bygget
Bortsett fra fingermerkeproblemene, er det lite å si på byggekvaliteten. Telefonen føles passe solid, og er naturlig nok fri for knirkende og slark siden den knapt nok har bevegelige deler.

Prada-mobilen er også passe tung, og ligger godt i hånda. Du skal ha ekstremt små lommer for ikke å finne plass til telefonen, men mange vil nok uansett foretrekke å ha telefonen i et etui for å unngå riper.

Har det meste
Telefonen har ellers de fleste funksjonene du forventer, som mp3-spiller, videospiller, minnekort og blåtann. Og ikke minst et innebygget kamera.

LG samarbeider med optikkprodusenten Schneider Kreuznach, og har utstyrt Prada-telefonen med et to megapikslers kamera med autofokus. Vi fikk ikke tatt bildene ut av telefonen, men s å vidt vi kunne se tok den gode bilder.

Resten av funksjonene, som mp3-spilleren og nettleseren fikk vi ikke testet særlig grundig. Men vi ble i det minste begeistret over hvor rent og pent alt sammen så ut.


Klikk for større bilder.

Konklusjon
Alt i alt kan vi si at vi syns Prada-konseptet er spennende, men vi ser ikke for oss at dette blir en slager. Den høye prisen er nok den største grunnen til dette. Men om du vil skille deg ut, er denne telefonen absolutt noe du burde vurdere.

Hvis LG klarer å få alle funksjonene til å fungere etthundre prosent når telefonen kommer i salg, tror vi at KE850 kan bli et fornøyelig lyspunkt i en ellers så grå mobilverden.

I videoklippet under får du en grundig innføring i de forskjellige funksjonene til telefonen.

Presentasjon av LGs Prada-mobil

Presentasjon av LGs Prada-mobil (Foto: Marius Valle)


Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen