LGs rulle-TV er utsatt etter patentstrid

Kommer ikke til Norge i år, bekrefter LG.

Under årets CES-messe i januar viste LG frem en vanvittig rullbar TV som fikk de oppmøtte til å måpe. Den gang ble vi lovet at TV-en skulle lanseres i løpet av året, men nå er det blitt klart at i alle fall vi i Norge kan se langt etter den på denne siden av nyttår.

På årets IFA-messe i Berlin bekrefter Erik Svalberg i LG utsettelsen til oss. Ifølge Svalberg er utsettelsen en følge av en patentstrid om en av delene de har brukt i produksjonen av TV-en. Det er altså ikke snakk om produksjonsp­roblemer knyttet til de avanserte, bøybare, OLED-panelene som kreves.

Patentproblemet skal nå være ryddet av banen, men Svalberg forteller at det dessverre førte til forsinkelser som forplantet seg. Disse forsinkelsene har de ikke lykkes ta igjen, og som en følge er det kun enkelte land i Asia som får mulighet til å kjøpe den unike TV-en i år.

Svalberg kunne ikke gi noe nytt estimat for når rulle-TV-en blir tilgjengelig i Norge, men var imidlertid klar på at neste marked ut etter Asia var USA, og deretter Europa. Det er foreløpig uklart om TV-en vil få en samtidig lansering når den ankommer vår verdensdel, eller om den for en gradvis utrulling i utvalgte land.

Det som uansett er klart er at vi tidligst ser TV-en i første kvartal 2020.

Se video av LGs rulle-TV øverst i saken!

Dette er LGs rulle-TV

LGs rulle-TV måler 65 tommer og kan som navnet antyder rulles sammen når du ikke bruker den og gjemmes bort i en stor lydplanke.

Lydplanken hviler igjen på en egen fot. Men med et trykk på fjernkontrollen starter selve TV-en å rulles opp fra sitt lille hi inne i lydplanken. 

Det som skiller denne modellen fra resten av TV-ene på markedet er naturligvis formfaktoren. Men du får også med det beste LG har å tilby innen billedkvalitet på kjøpet.

Bildekvaliteten virker å være så bra som den kommer.   Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

OLED-panelet LG har benyttet seg av er av siste skrik, og bildebehandlingen likeså. Blant annet er bildeprosessoren utviklet videre fra 2018's Alpha 9-modell til en andre generasjon. Oppløsningen er selvsagt 4K.

Sortnivået er akkurat så bra som du bør forvente fra en OLED-TV, samtidig som bevegelsene går silkemykt og fargene er flotte å se på. 

Egen minimodus

TV-en er i utgangspunktet en 16:9-TV, akkurat som de aller fleste andre flatskjermer på markedet. Men siden den kan rulles opp og ned, har den også en fiffig løsning i ermet. 

Du kan velge å ha TV-en slik som dette også. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Du kan nemlig trykke på fjernkontrollen slik at den senker seg ned slik at det kun står igjen rundt 25 centimeter av skjermen. Og via denne kan du for eksempel spille av musikk, eller la stillbilder vises som en avveksling fra vanlig TV-titting.

LG har også lagt ved andre muligheter, hvor du blant annet kan sette på en egen peis-funksjon så gnistene flyr opp over skjermen i et forsøk på å skape litt stemning. Noe vi må si at skjermen faktisk lykkes med. 

TV-en rulles som nevnt opp og ned av en lydplanke. Det er godt med bass å spore, men det hele er godt balansert sammen med mellomtone og diskant. Selv når vi så film under presentasjonen i Vegas virket høyttaleren å ha rikelig med krefter til å engasjere deg. 

Verdens første TV med 8K og OLED har fått pris:
Dette er LGs nye toppmodell » 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen