(Bilde: LG)

LGs nye toppmodell frister med rå ytelse

Smarttelefonen G2 har dessuten noen uvanlige designvalg.

I går kveld presenterte LG sitt neste flaggskip på smarttelefonfronten – G2. Dette er en forholdsvis diger mobil med det siste innen ytelseskraft og flere interessante egenskaper.

Under panseret finner vi for eksempel det amerikanske selskapet Qualcomms ferskeste prosessor Snapdragon 800, som med sine fire kjerner og 2,26 GHz ytelsesevne gjør G2 til et av årets desidert sterkeste toppkandidater.

Knapper bak

Knapper på baksiden av G2.
Knapper på baksiden av G2.Foto: LG

G2 har ellers blitt viet en del oppmerksomhet på grunn av valget om å flytte de fysiske knappene du vanligvis finner på siden og på framsiden av telefonen, til baksiden, rett nedenfor kameraet.

«Rear Key»-konseptet baserer seg visstnok på tilbakemeldinger fra brukerne, som mente at det ble stadig mer vanskelig å nå knappene på kantene av telefonene jo større de ble.

Nå kan du altså styre volumet med pekefingeren på baksiden av telefonen. Presser du ned knappene lenge, aktiverer du funksjoner som gir deg rask tilgang til notering eller lar deg ta et selvportrett. 

Snill mot batteriet

G2 har ellers en Full HD-skjerm på 5,2 tommer, effektiv batteriutnyttelse med et såkalt grafikkminne (GRAM) og en batterikapasitet på 3000 mAh. Minnekapasiteten er på 32 eller 16 GB, mens RAM-en er på 2 GB.

Kameraet på baksiden kan skilte med 13 megapiksler, mens frontkameraet har 2,1 megapiksler. Operativsystemet er Android Jelly Bean 4.2.2, og G2 støtter dessuten 4G.

Lyd- og bildegodteri

Telefonen kommer i svart eller hvitt.
Telefonen kommer i svart eller hvitt.Foto: LG

Av andre godsaker som er verdt å nevne, kommer den optiske bildestabiliseringen høyt på pallen. Funksjonen forsøker å motvirke uskarpe bilder tatt med kameraet, og er nok en velkommen funksjon blant både proffe og amatører.

G2 kan ellers takle lyd i 24-bit/192 kHz, noe som tilsvarer studiokvalitet. En haug med andre innebygde tjenester skal videre gjøre flaggskipet nyttig til daglig bruk, som for eksempel å lagre innholdet i SMS-er som notater eller kalenderstoff, bruke telefonen som fjernkontroll og tillate gjestemodus.

Du kan se mange flere pressebilder av G2 i LGs bildearkiv.

Ønsketenkningen om Apples neste toppmodell har dukket opp for fullt:
Slik bør iPhone 6 bli »

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen