LGs nye smartmobil bekreftet til Norge
(Bilde: LG)

LGs nye smartmobil bekreftet til Norge

Kjekkasen heter LG V10 og har to skjermer.

Fikk du med deg LG V10? Det gjorde i hvert fall vi da redaksjonens utskremte fikk kikke litt på den tidligere i høst. Men da var den ikke tilgjengelig her i Norge, og vi ante ærlig talt heller ikke om den kom til å bli det.

Men for alle LG-groupies der ute dukket det opp en gladmelding i e-postkassa vår tidligere i dag, for nå er det klart at den vil dukke opp i norske butikkhyller i løpet av januar neste år. Da vil den bli tilgjengelig i hvit og sort utførelse, med en veiledende pris på 6490 kroner.

En sekundær skjerm kan brukes til så mangt...
En sekundær skjerm kan brukes til så mangt... Foto: LG

For disse kronene får du en mobiltelefon i rustfritt stål og silikon med Qualcomm Snapdragon 808-prosessor, 4 GB RAM og 64 GB lagringsplass. I tillegg skal den kunne ta microSD-minnekort på opp til to terabyte – selv om dette ikke finnes ennå.

De strategiske målene er på 159,6 x 79,3 x 8,6 millimeter og vekten er på ikke mindre enn 192 gram.

To skjermer og dobbelt kamera

En kjapp prosessor og godt med lagringsplass finner du dog på de fleste gode mobiltelefoner i dag, så på V10 har LG stappet inn mer godsaker for å friste massene. En sekundær 2,1-tommers OLED-skjerm med 160 x 1040 piksler er nok den den mest iøynefallende, plassert ved siden av frontkameraoptikken for å få enda mer skjermareal. LG Second Screen kalles den visst.

Med 513 punkter per tomme, gir dette samme pikseltetthet som hovedskjermen på 5,7 tommer med en oppløsning på 2560 x 1440 piksler.

Front-kameraene har to ulike brennvidder.
Frontkameraet har to ulike brennvidder. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Så er det dette frontkameraet med fem megapiksler da, som har to brennvidder, eller vinkler om du vil. Dette skal gjøre det enklere å ta selfier – stang eller ikke – ettersom du kan velge mellom noe som tilsvarer 80 og 120 graders vinkel.

Den beste kvaliteten vil du dog få med baksidekameraet som har 16 megapiksler og f/1.8-blender å skryte av. Helmanuell modus for videopptak har den også – i 4K-oppløsning om du så ønsker.

Ellers nevner vi at mobiltelefonen har et utskiftbart batteri på 3000 mAh, samt at de trådløse teknologiene er 802.11ac Wi-Fi, Bluetooth 4.1 og NFC. Operativsystemet er Android 5.1.1 Lollipop.

Så da er det bare å glede seg til neste år og vår test av LG V10.

LG står også bak Google Nexus 5X:
En slik Google-mobil har du aldri sett før >>>

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen