LG V10 kommer til Norge. Her ved siden en Galaxy S6 Edge.
LG V10 kommer til Norge. Her ved siden en Galaxy S6 Edge. (Bilde: Ole Henrik Johansen, Tek.no)

LGs mest spesielle mobil har fått lanseringsdato i Norge

LG V10 med dobbeltskjerm er noe av det mest spesielle på markedet i dag.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Alle mobiltelefonprodusenter ønsker å skille seg fra mengden, og for å gjør dette tyr de noen ganger til drastiske midler. LG er en av dem, og viste i oktober i fjor frem en helt ny mobil kalt V10. Trumfkortet? Jo, en ekstra miniskjerm over hovedskjermen!

Nå melder LG selv gjennom en pressemelding at V10 kommer i salg her på berget 20. januar. Fra før av visste vi at den skulle komme hit, men ikke nøyaktig når.

Dermed tar den uansett over for LG G4 som den heftigste modellen fra LG på markedet, og selv med hard konkurranse fra både Samsung, Sony, Apple og mange andre må det kunne sies at denne telefonen virkelig skiller seg ut.

– Enorm interesse for V10

Thomas Wering, nordisk markedssjef for LGs mobildivisjon.
Thomas Wering, nordisk markedssjef for LGs mobildivisjon. Foto: LG

Ifølge LG selv har det ikke vært en vanskelig avgjørelse å få V10 til Norge. Thomas Wering, nordisk markedssjef for mobildivisjonen i LG, sier selv at interessen for telefonen blant nordmenn og norske distributører har vært overveldende:

– Interessen for V10 har vært enorm siden vi avslørte at telelefonen kommer til Norge, så det er med stor glede at vi nå kan røpe lanseringsdatoen.

Lanseringsdatoen er altså 20. januar. Ifølge Wering er V10 også laget for å være «...en multimedia-smarttelefon som lar brukerne dele opplevelser i beste mulige kvalitet...», og at den skiller seg ut fra mengden er nok heller ikke negativt.

Videre skal man dessuten ha hatt stort fokus på holdbarhet da man lagde V10, og telefonen er blant annet godkjent av en uavhengig organisasjon i en såkalt «drop-test». Lang historie kort: den skal tåle store mengder juling.

Stor og kraftig på alle områder

V10 er da også bygget i rustfritt stål og silikon, og er en skikkelig sværing. Den er nemlig utstyrt med en 5,7 tommers QHD-skjerm, og over denne giga-skjermen sitter det altså en liten OLED-skjerm på 2,1 tommer. Den lille skjermen kan brukes i tospann med den store skjermen, men også individuelt – og dessuten uten å skru på hovedskjermen. Da vil den vise varsler, slik at du kjapt kan få et overblikk over hva som har skjedd.

Slik ser den lille menyen øverst på V10 ut. Her sees favorittikonene.
Slik ser den lille menyen øverst på V10 ut. Her sees favorittikonene. Foto: Ole Henrik Johansen, Tek.no

Den kan også konfigureres som en oppstartsmeny, der du selv kan plassere dine ønskede favorittprogrammer.

Utenom denne lille finessen, så har V10 mye annet å by på også. Under skallet finner vi en av markedets kraftigste prosessorer, Snapdragon 808, og har hele 4 GB minne (RAM). Batteriet er på 3 000 mAh, og vekten lander på relativt tunge 192 gram. 

Kameraet på V10 blir visstnok veldig avansert – til mobilkamera å være, vel å merke.
Kameraet på V10 blir visstnok veldig avansert – til mobilkamera å være, vel å merke. Foto: Ole Henrik Johansen, Tek.no

Kameraet skal også – ifølge LG – være et av de beste som noensinne er laget for mobiltelefoner, og du får for eksempel full manuell kontroll over både bildene og videoeklippene dine. Det siste blir V10 helt alene om på markedet, og betyr at du selv kan stille inn både lukkerhastighet, bilder per sekund, ISO, hvitbalanse og fokus mens du filmer. Du skal også kunne filme i det brede 21:9-formatet, noe som er sjelden kost for mobiltelefoner.

Kunne du ønske deg en LG V10? Kommentér gjerne under!

Ikke så glad i LG? 
Her er en annen supermobil som snart kommer i salg i Norge »

(Kilde: LG)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen