LGs lille projektor byr på 150-tommers 4K-bilde
(LG)

LGs lille projektor byr på 150-tommers 4K-bilde

Kan også vise HDR-videoer.

LG fortsetter trenden og avslører enda et nytt produkt i forkant av CES-messen: En liten og nett projektor som attpåtil byr på fullverdig 4K-oppløsning. 

Dette er ikke hverdagskost i projektorverdenen. I dag kan du få en skikkelig god projektor til under 10 000 kroner (bare sjekk ut samletesten vår!), men da må du nøye deg med «bare» 1080p-oppløsning. 

Skal du ha 4K-oppløsning er du nødt til å slenge på flere ti-tusener av kroner ekstra, og rydde plass til en diger projektor i stua. Bare se på beistet til Sony som «bare» koster 40 000 kroner. 

150-tommers bilde og støtte for HDR

I tillegg til 4K-oppløsning kan også LG-projektoren HU80KA skryte av å kunne vise HDR-videoer med HDR10. Det betyr rett og slett at den har støtte for utvidet fargerom og skikkelig kraftig lysstyrke. Pæra kan by på 2500 lumen, som altså skal være nok lys til å skryte på seg HDR-støtte. 

Selv om den nye projektoren er avbildet på gulvet i alle LGs bilder, kan den også festes på veggen eller henges i taket. Bilde: LG

Den lille projektoren kan settes enten på gulvet, henges på en vegg eller fra taket, og gir deg et bilde på opptil 150 tommer. I den størrelsen kommer den høye oppløsningen definitivt til nytte. 

Pris og lanseringsdato er fortsatt ikke kjent

Nøyaktig pris og lanseringsdato for LG HU80KA er ikke avslørt, men LG kaller produktet «an affordable yet premium device». Altså et produkt som skal være både prisgunstig og bra. Hva det faktisk vil bety for prislappen er ikke godt å si. Sonys billigste 4K-projektor koster som sagt omtrent 40 000 kroner, men vi har også sett noen 4K-projektorer til omtrent 20 000 kroner

Forhåpentligvis vet vi mer når CES-messen går av stabelen i Las Vegas natt til mandag norsk tid! 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen