LGs billigste 4K-TV nærmer seg butikkhyllene
(Bilde: Shutterstock / LG)

LGs billigste 4K-TV nærmer seg butikkhyllene

Ny modell er ventet innen kort tid.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det begynner å komme langt flere UHD-TV-er i butikkhyllene, og prislappen for å kunne skaffe seg en ny flatskjerm med 4K-oppløsning begynner å komme ned på et lavere nivå. Nå kaster LG seg inn i kampen om beinet med en ny «billig»-modell som forventes å nå norske butikkhyller innen de nesten ukene. 

Den nye serien det er snakk om heter UB830V, og finnes i størrelsene 49, 50, 55 og 58 tommer. Enn så lenge kan ting tyde på at det blir 55-tommers utgaven som kommer i salg her på berget. Prismessig legger modellen seg i samme klasse som Samsungs 6905-serie.  

Har greit med utstyr

Den kommende UB830V-modellen er en LCD-TV som bruker kant-LED for å belyse panelet. Av spesifikasjonene kan vi lese at den er en fullverdig 4K-TV, ved at den blant annet har støtte for HDMI 2.0, samt at takler HEVC-standarden

Videre er UB830V det vi kaller en smart-TV, altså at den blant annet kan kobles til nettverket ditt hjemme. Det betyr at du blant annet kan hente opp materiale du har på ditt lokale hjemmenettverk, eller bruke den til å kjøre populære apper som for eksempel Netflix og HBO. TV-en har også en nettleser som har støtte for Java, Flash og HTML5. 

LG bruker sitt nye grensesnitt WebOS på denne modellen, som vi stiftet bekjentskap med på en annen av selskapets modeller tidligere i år. Her får du et grensesnitt som gjør det enkelt å bruke TV-en, samtidig som det går raskt å bruke flatskjermen aktivt. 

Hendig fjernkontroll 

Selv om dette blir den billigste 4K-TV-en fra LG, følger fortsatt Magic Remote-kontrollen med i esken. Dette en kontroll som gjør det langt enklere å bruk TV effektivt som en interaktiv løsning. Kontrollen gjør at du kan peke rett mot skjermen, og en musepeker viser hvor på skjermen du treffer. 

I skrivende stund legger 55-tommers utgaven av denne TV-en seg på rett i underkant av 11 000 kroner, noe som betyr at den havner i samme priskategori som Samsungs 6905-modell

LG er foreløbig eneste produsent som leverer TV-er med OLED-teknologi:
Her kan du leste det du trenger å vite om teknologien (Ekstra) »

 

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen