LGA775-kort fra ABIT


(Bilde: VR-Zone)

ABIT sitt neste hovedkort vil gå opp ett modellnummer fra "7" til "8" (selv om det står "7" på beta-kortet på bildet) for å signalisere at de er klare for LGA775-prosessorene som kommer fra Intel i juni. AA8-MAX-hovedkortet vil være basert på Alderwood (i925X)-brikkesettet, og kommer derfor med støtte for DDR2-533, PCI Express x16 og x1, gigabit ethernet og High Definition Audio.

Det mest interessante med hovedkortet er derimot at det får fire forskjellige såkalte "MOSFET"-er, eller strømregulatorer, for å styre strømmen, der de fleste hovedkortene på markedet klarer seg med én. Når strømreguleringen blir spredt på mange forskjellige enheter, vil varmeproduksjonen kunne bli lavere - i tillegg til at strømleveransen blir mer stabil.

Samtidig har ABIT lagt ut tykke metallstriper under og rundt LGA775-sokkelen og strømregulatorene for å lede varme vekk fra CPU-en raskere og mer effektivt. Kortet kan derfor bli en svært god plattform for overklokkere, noe ABIT ikke er helt ukjente for.(Bilde: VR-Zone)

Kortet får også en nokså original kjøleløsning for nordsiden, der viften blir plassert ved siden av kjøleribben i stedet for oppå. Dette vil selvfølgelig også kunne gjøre sitt for å holde hovedkortet kjølig under ekstreme laster, samtidig som det godt kan tenkes at løsningen fører til at viften støyer mindre under vanlig operasjon.

I tillegg ser det ut til at hovedkortet hopper over de "vanlige", doble parallelle ATA-kontaktene, og nøyer seg med én - som gir muligheten for P-ATA-enheter på samme buss. Derimot får kortet 4 S-ATA-kontakter, formodentlig med RAID.

Spesifikasjoner

 • i925X-basert hovedkort med LGA775
 • 4 stk DDR2-slotter
 • 1x PCIe x16, 3x PCIe x1, 2x PCI
 • 8-kanals HD Audio med SPDIF fra Realtek
 • Gigabit ethernet
 • USB 2.0, Firewire

  Spesifikasjonene er foreløpig spekulative, ettersom kortet ikke blir lansert før i mai/juni.

  (Kilde: VR-Zone)

 • Norges beste mobilabonnement

  August 2017

  Kåret av Tek-redaksjonen

  Jeg bruker lite data:

  Komplett MiniFlex 1 GB


  Jeg bruker middels mye data:

  Chili Medium 5 GB


  Jeg bruker mye data:

  Komplett Maxiflex 12 GB


  Jeg er superbruker:

  Komplett Megaflex 30 GB


  Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

  Forsiden akkurat nå

  Til toppen