Test

LG T5100

Design og kvalitet - 

Produsentbildene til LG T5100 er sannsynligvis blant de lekreste bildene som eksisterer av en mobiltelefon. Disse gir et inntrykk av en enhet med en nydelig stålfinish, som bare oser av kvalitet. Forventningene våre var derfor mildt sagt høye, da vi omsider satt med esken til telefonen i hendene.

Det tok dessverre ikke mange sekundene før vi med stor skuffelse måtte konstatere at bilder ikke alltid gjenspeiler sannheten. Her snakker vi nemlig mye plastikkfølelse og uvelkomne ulyder.

Klumpete plastbit
Telefonens mål er på 10,3 x 4,8 x 2,6 cm, og vekten er på 110 gram, noe som i utgangspunktet er helt normale dimensjoner på en kamskjellstelefon i dag. Enheten er imidlertid veldig firkantet og klumpete, noe som gir inntrykk av at den faktisk er større enn den er. Samtidig føler man at den veier mindre enn utseendet skulle tilsi.

Dette ville i de fleste tilfeller vært positivt, men når man sitter med en telefon som oser plastikk, og som enkelte steder er omtrent like bøyelig som en billig gummileke for hunder, da er et par gram ekstra å foretrekke.

Kameralinsen til LG T5100 er plassert inni en roterbar trommel, noe som blant annet gjør det lettere å ta selvportrett. Det tok dessverre ikke mange dagene før denne trommelen begynte å gi fra seg ulyder, mest sannsynlig på grunn av rusk og støv i gjengene.

Hendig kameraløsning
Vi satte pris på muligheten for å vri skjermen til T5100 180 grader, noe som sammen med en dedikert kameratast gjør telefonen nesten like hendig som et vanlig kamera. Man kan i tillegg utføre alle tenkelige kamerainnstillinger ved å bruke de forskjellige utvendige tastene til telefonen - veldig praktisk.

Det er heldigvis ingen ulyder i vridningsmekanismen, og man hører tydelig at den går i lås når skjermen er helt snudd. Dette redder noe av den ellers druknede kvalitetsfølelsen til telefonen.

Både nummertastene og navigasjonstasten til telefonen er store nok for de aller fleste. Mostanden er også passe, slik at man ikke trenger å anstrenge seg mens man navigerer i menyene. På venstresiden av telefonen finner man dedikerte volumtaster, slik at man enkelt og greit kan justere lyden under samtaler. Har du for eksempel et jobbintervju over telefon, og en kommunearbeider setter i gang med trykkluftboret tvers over gata, vil du raskt forstå hvor uvurderlig denne funksjonen er.

Ladeporten er dekket av et gummilokk, som skal beskytte mot støv, smuss, vann, vaniljesaus eller hva det måtte være. Denne beskyttelsen er et must for de som har mye lommerusk, eller som bare har en tendens til å legge fra seg telefonen på skitne steder.


Klikk for større bilde

En ting man bør være obs på, er å snu lokket 180 grader når man har åpnet det. Hvis man setter ladepluggen inn i porten uten å først gjøre dette, risikerer man enten at ladepluggen blir dyttet ut, eller at denne skjærer seg inn i gummien til lokket, slik at dette etterhvert faller av.

Alt i alt kan vi ikke si oss helt fornøyd med designet til denne telefonen. Det er rett og slett for billig, plastikkaktig og lite gjennomtenkt for en telefon til flerfoldige tusen kroner.

LG T5100 med abonnement

LG T5100

LG T5100 med abonnement   Les mer »

LG T5100   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen