Foto: Übergizmo

LG starter produksjon av OLED-skjermer til sommeren

Foto: Übergizmo

LG starter produksjon av OLED-skjermer til sommeren

Viser også «rammeløse» skjermer til offentlig bruk.

LG viste frem en 55 tommer stor OLED-TV på CES 2012, og bekrefter nå at de begynner med masseproduksjon av skjermen i juli.

En talsmann fra LG sier at selskapet ble begeistret for all den positive responsen de fikk for kjempe-TV-en på CES, og nå satser de friskt på den nye skjermteknologien.

Titusenvis hver måned

Dette er OLED:

• Organic light-emitting diode
• En OLED er en halvleder, mellom 100 og 500 nanometer tykk — rundt 200 ganger tynnere enn et menneskehår
• OLED-er utstråler lys gjennom elektro-fosforescens
• Genererer veldig lite varme
• Har fordeler overfor LCD-skjermer, da OLEDs plastiske, organiske lag er tynnere, lettere og mer fleksible
• Fordi en OLED selv genererer lys, behøver ikke skjermene bakbelysning som ved LCD, noe som kutter ned på strømforbruket
• Avstanden mellom elektrodene er tynnere — dermed går mindre lys tapt og OLED-skjermer fremstår som skarpere og lysere enn LCD
• Les mer på Wikipedia

Produksjonskapasiteten blir på rundt 8000 substrater i måneden, og dette tilsvarer 48 000 store OLED-paneler. LG investerer 20 milliarder kroner i OLED i år, og skal vurdere videre satsning basert på hvor bra TV-en gjør det på markedet.

Lanseringsdato og pris er fremdeles ubekreftet, men LG har tidligere uttalt at TV-en skal lanseres i andre halvdel av 2012 og at prisen trolig blir rundt 65 til 70 000 kroner.

Vindusskjermen

LG fokuserer også på skjermer med syltynne rammer og annen snacks. På ISE 2012 i Amsterdam viser LG frem ulike modeller med størrelser på blant annet 47 og 26 tommer.

26-tommeren er et såkalt "Window Display". Dette er ikke ny teknologi, men er verdt en titt for de som har lyst til å sjekke ut et kombinert vindu og gjennomsiktig trykkskjerm. Skjermen har blant annet lysstyrkekontroll og LED-baklys.

Het TV

Den LED-LCD-baserte 47-tommeren har syltynne rammer og en lysstyrke på 2000 cd/m2. Dette er fire ganger lysere enn en vanlig TV, og gjør skjermen mer synlig utendørs.

TV-en tar i bruk lokal dimming, slik at den reduserer strømforbruk ved å skru av lyset på mørke områder av panelet. Skjermen tåler også hete sommerdager utendørs – med temperaturer på opptil 110 grader.

(Kilder: AsiaE, Übergizmo)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen