Allerede i fjor viste LG frem prototypen GW990, som kjører brikkesett fra Intel og MeeGo som operativsystem. (Foto: Engadget)
Allerede i fjor viste LG frem prototypen GW990, som kjører brikkesett fra Intel og MeeGo som operativsystem. (Foto: Engadget)

LG skal vise MeeGo-telefoner

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Slik ser LGs program for MeeGo Conference ut.
Slik ser LGs program for MeeGo Conference ut.

I fjor ble operativsystemet MeeGo lansert med brask og bram. Systemet ble presentert som en sammenslåing de Linux-baserte systemene Moblin og Maemo, fra henholdsvis Intel og Nokia.

Et år og et sjefsbytte senere har Nokias strategi endret seg dramatisk, og i stedet for den varslede satsingen på MeeGo er det nå Microsofts Windows Phone 7 som er valgt av finnene. Nå kan det imidlertid se ut til at mobilprodusenten LG er i ferd med å satse på systemet.

Viser frem telefoner

Selskapet skal nemlig vise frem telefoner som kjører operativsystemet på arrangementet MeeGo Conference i San Francisco i slutten av mai.

Ifølge planen som er sluppet skal LG også presentere sine planlagte bidrag til plattformen på samme messe.

Usikkert om de kommer i produksjon

For to uker siden ble det spekulert i at LG jobbet med MeeGo-baserte telefoner, men den gang var LG raskt ute for å avkrefte ryktene.

- På dette tidspunktet har ikke LG noen definitive planer om å masseprodusere enheter med MeeGo, annet enn i underholdningssystemer for bil, sa LGs talsmann den gang.

Kun én fra Nokia

Når LG nå skal vise nye MeeGo-prototyper virker det altså fortsatt litt usikkert hvilke planer LG har for plattformen. Nokia har i utgangspunktet kun planer om å slippe én telefon basert på systemet i 2011.

I disse dager spekuleres det i at det er N950 som vil være den lovede MeeGo-enheten fra Nokia.

(Kilder: meegoexperts.com, engadget.com)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen