LG satser på OLED

<em>Illustrasjonsbilde: LG PG60</em>
Illustrasjonsbilde: LG PG60

TV- og skjermbransjen kniver om å være først ute med det siste og kappløpet for å lansere nye OLED-skjermer er i gang for lengst. Nå har LG annonsert at de vil begynne masseproduksjon av 32-tommers OLED-TV-er innen tre år.

LG er ikke det eneste selskapet som sikter seg inn på masseproduksjon av OLED-skjermer. Allerede i fjor begynte Sony å masseprodusere OLED-skjermer. Disse var imidlertid kun 11-tommere.

Samsung er også i sving med OLED-teknologien, og meldte i november i fjor at de planlegger å ha klare 40-42-tommers skjermer innen 2010.

Tynt og strømeffektivt

Fordelene med OLED fremfor dagens mest brukte skjermteknologi, LCD, er flere. Siden skjermen selv utstråler lys, behøves ikke noe baklys. Dette igjen fører til mulighet for langt tynnere skjermer enn med dagens LCD-teknologi. Strømforbruket er også lavere enn ved bruk av LCD.

Ulempen med OLED er imidlertid levetiden. Mens for eksempel en LCD-skjermer kan ha en levetid på 50 000 timer, har OLED-skjermer en levetid på 10 000 timer. Men når OLED-skjermer blir allemannseie er det sannsynlig at produsentene har funnet en løsning på dette problemet.

(Kilde: Register Hardware)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen