LG satser på forskning

Nedgangen til LG forklares med at selskapet har økt sin satsing på forskning og utvikling, økte kostnader på innkjøp og den sterke valutaen i Sør Korea.

Sterk økning
LG solgte 11,1 millioner mobiltelefoner i forrige kvartal. Det tilsvarer en oppgang på 27 prosent i forhold til året før. Inntektene for LGs mobildivisjon steg med 19 prosent til 1,9 billioner won og resultatet økte med 36 prosent til 67 milliarder won.

LG fikk en 70 prosent økning på salget av mobiltelefoner i Nord-Amerika og Europa. Dette er de markedene hvor LG har sett den største økningen i salget.

Konsernet spår nå at deres leveranser av mobiltelefoner vil øke med 20 prosent det neste kvartalet, sammenlignet med forrige kvartal. Dette skriver Bloomberg News.

Konsernet håper på å ha den samme inntjeningen på mobiltelefoner dette året som året før.

Resultatene skal ha ført til at LG ønsker å satse enda sterkere på det amerikanske og det europeiske markedet fremover. Dette vil de gjøre ved å lansere flere telefonmodeller i Europa. Det er ventet at de vil lansere et titalls telefoner i løpet av 2005.

Dermed ser det litt lysere ut for mobildivisjonen til LG de neste kvartalene. Hvis salget fortsetter å øke og valutaen svekkes, kan LG se fremmover mot pene tall på regnskapet i slutten av året.

(Kilder: Bloomberg og LG)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen