LG satser på design

Den koreanske mobilprodusenten LG viste i dag frem en ny telefon rettet mot de designbevisste. Modellen ved navn L3100 blir selskapets andre modell i vanlig standard-design og byr på goder som innebygget VGA-kamera, fargeskjerm og Java-støtte med MIDP 2.0-formatet.

L3100 vil ha en størrelse på 10,4 cm i høyden, 4,4 cm i bredden og 1,8 cm i dybden. Dette gjør den omtrent jevnstor med de fleste modeller på det norske markedet i dag, blant annet Sony Ericsson T610. Vekten på 80 gram er også med å bidra til at L3100 fremstår som en relativt liten krabat.

Sammenligner man med konkurrerende modeller i samme prisklasse, ligger LGs nye L3100 milevis bak konkurrentene på enkelte områder. Blant annet har telefonen kun 1,5 MB med minne, noe som er svært lite for en mobiltelefon anno høsten 2004. Siemens C65 har i sammenligning hele 11 MB minne. Telefonen mangler også trippelbånd, noe som nok vil skuffe mange Amerika-farere.

Fargeskjermen imponerer noe mer. Her har LG spandert på seg en TFT-skjerm med 65.000 fargers fargedybde, som har en oppløsning på 128 x 160 punkter. Dette er en ganske bra skjerm som åpner for bruk av mer avanserte spill og bildetitting.

VGA-kameraet er også en godbit tatt prisen i betrakting. Dette gir bilder i en oppløsning av 640 x 480 punkter, eller rundt 0,3 megapiksler. Disse passer ikke for fotoalbumet, men egner seg ypperlig til bruk i MMS eller for bildeknipsing til en bildedagbok.

Telefonen har som nevnt støtte for spillformatet Java. Siden telefonen også har GPRS klasse 10, kan man enkelt og greit laste ned nye spill etter ønske. Det følger nemlig kun med ett spill på telefonen, noe som ikke akkurat er spesielt sjenerøst.

Mye tilbehør i pakken
Mangelen på Java trenger ikke være noe stort minus for de spillglade. Med telefonen følger det nemlig med 10 spill på en CD i tillegg til datakabel og handsfree, og L3100 kan med det betegnes som bundel-entusiastenes våte drøm. Her får man mye for pengene.

L3100 er ventet på det skandinaviske markedet fra slutten av oktober av. Telefonen vil få en veiledende pris på rundt 2000 kroner uten abonnement, noe som nok vil gjøre modellen svært aktuell for kontantkortbrukerene.

Mer informasjon og høyoppløste bilder finner du på LGs hjemmeside.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen