LG satser høyere

Det nye året er så vidt sparket i gang, og mobilprodusenten LG har allerede presentert sine mål for 2006.

Det er ingen ting å utsette på LGs ambisjoner. Selskapet, som i fjor solgte 55 millioner mobiltelefoner, ligger på femteplass over verdens største mobilprodusenter. De fire selskapene som fortsatt selger flere mobiltelefoner er Sony Ericsson, Samsung, Motorola, og Nokia, med sistnevnte på en ikke overraskende førsteplass.

Verden vil stadig ha flere mobiltelefoner, og LG ser for seg en sterkt økning i etterspørselen i løpet av 2006. I 2006 har selskapet planer om å selge 70 millioner mobiltelefoner, en økning på nesten tretti prosent fra året før.

LG, som i sin tid ble sett på som en av verdens mest fremadstormende mobilprodusenter, meldte i fjor om alt for lave salgstall og økonomiske problemer.

- Det er ikke bare et resultat av den økende konkurransen. Det er en kombinasjon av mangel på populære modeller, en noe ueffektiv måte å gjøre ting på, en relativt liten gruppe med lojale kunder og for høye kostnader forbundet med markedsføring, sa Lee Jung-chul, analytiker ved Mirae Asset Securities, den gang for å forklare LGs problemer.

LG har tydeligvis tatt fjorårets resultater på alvor, og går fulle av optimisme og pågangsmot inn i det nye året. I en pressemelding heter det at selskapet kommer til å fokusere mest på de markedene hvor de allerede har et grep, som Asia og Europa.

Hvis alt går som LG planlegger, går selskapet en lys tid i møte. I oktober i fjor uttalte selskapet at det planla å selge hele 100 millioner mobiltelefoner i 2007. Det gjenstår å se om LG får orden på økonomien og selskapet vil feire neste nyttårsaften med champagne eller gravøl.

Med 2005 bak oss har også vi i Amobil gjort oss opp noen tanker om det nye året. I vår artikkel "Åtte spådommer for 2006" kan du lese hva vi tror vil skje på mobilfronten i 2006. Hvis du heller ønsker seg et tilbakeblikk på året som har gått, kan du ta en titt på artikkelen "Mobilåret 2005".

(Kilder: Express India, Reuters)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen