Test

LG S5200

NB! Du vil finne mange likhetstrekk mellom denne testen og testen av søstermodellen S5100. Dette er fordi telefonene er testet samtidig, og har identisk maskivare. Der vi ikke har funnet noen forskjeller har vi derfor valgt å kopiere teksten fra testen av S5100.

Design og byggekvalitet - 

LG S5200 er en skyvetelefon som har klare likhetstrekk med Samsungs D500 og D600. Telefonen ser elegant ut, og er med mål på 92 x 46 x 22 mm heller ikke for stor. Vekten er på 92 gram.

S5200 lager ikke ulyder og knirking når du trykker på den, og materialene føles ganske solide. På baksiden er overflaten gummiaktig, noe som gjør at telefonen ikke sklir så lett når den ligger på bordet.

På telefonens høyre side finner du en egen tast for kamera og MP3-spiller, og på venstresiden er har du knapper som justerer volumet.

I motsetning til på søstermodellen S5100 fungerer heldigvis tastene akkurat som de skal på denne telefonen, og du kan skrive tekstmeldinger i hopetall uten problemer.

Kameralinsen er plassert på baksiden av det fremste telefonleddet, slik at den ligger beskyttet inni telefonen når den er lukket.

Alt i alt er vi fornøyd med designet til S5200, som både ser bra ut og gir en god kvalitetsfølelse

Skjerm og menyer - 

S5200 har en TFT-skjerm med en oppløsning på 128 x 160 punkter og en fargedybde på 256 000 farger.

Vi synes til tider bildet blir noe uskarpt, i tillegg til at skjermen er litt vel liten. Telefonen egner seg dårlig til til å vise detaljerte bilder og videoer - ihvertfall når vi sammenligner med skjermene til mange andre telefoner på markedet i dag.

Menyene til S5200 fargerike og pene å se på, i tillegg til at de er kjappe i responsen. Vi synes også at LG har gjort fremskritt når det gjelder å gjøre menyene mer logiske. Oppsettet er det samme som de fleste telefoner har i dag, med ikoner og undermapper, noe som fungerer bra.

Det gjenstår allikevel noen irritasjonsmomenter. Vi ble ikke helt kloke på menyen for innstillinger, der mange menyvalg er plassert i helt andre mapper enn det som virker naturlig. I telefonoppsett-menyen finner du for eksempel bare innstillinger for å velge tema, bakgrunner og språk.

I tillegg dukker det jevnlig opp stavefeil, noe som ikke er helt uvanlig på asiatiske modeller. Dette gir inntrykk av at produsenten har slurvet og snekret sammen menyen i hui og hast.

Blir du lei av fargene i menyene kan du skifte mellom fire forskjellige fargetema. Det ser dessverre ikke ut til at du kan hente ned flere fra internett.

Det går finfint å skrive meldinger, meldingsmenyen er både lett å forstå og har det meste du trenger.

LG S5200 med abonnement

LG S5200

LG S5200 med abonnement   Les mer »

LG S5200   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen