Test

LG S5100

Design og byggekvalitet - 

LG S5100 er en kamskjellstelefon med et eksklusivt utseende. Fremsiden av telefonen er laget i hard plast, og sortfargen er blank. Baksiden er laget av et mer gummiaktig materiale, og har en matt sortfarge.

Telefonen virker solid, og det er ingen knirking eller andre ulyder når du åpner eller lukker den. Fjæren i bindeleddet mellom de to delene er også av bra kvalitet, og låser telefonen effektivt i både lukket og åpen stilling.

Taster som ikke reagerer
LG har en tendens til å lage telefoner med frustrerende taster, og denne er dessverre ikke noe unntak. Tastene er riktignok både store og velplasserte, og alt burde ligge til rette for å knote ned tekstmeldinger uten problemer. Slik er det imidertid ikke. Vi opplevde nemlig gang på gang at telefonen ikke reagerte da vi trykket ned tastene.

Se for deg at du skriver avgårde tekst i rykende tempo, og så oppdager du plutselig at f-en din ble en e, må viske tilbake og begynne på ny. Når dette skjer igjen og igjen går det ut over blodtrykket.

Navigasjonstasten fungerer bra, og ligger ikke for tett oppi resten av tastesettet. Dette er et problem vi opplever altfor ofte, men her har altså LG gjort en grei jobb.

Rundt navigasjonstastene finner du dedikerte knapper for både MP3 og kamera, i tillegg til at hver retning av navigasjonstasten fungerer som snarvei til et utvalg menyfunksjoner.

På telefonens høyreside finner du en tast som henter opp menyen. Her kan du velge mellom MP3-spiller, kamera eller slideshow-visning av bildene som er tatt med kameraet. For å velge i menyen blar du med volumtastene på den venstre siden av telefonen.

Over den eksterne skjermen er kameralinsen. Denne ligger noe ubeskyttet til, slik at det er fort gjort å ripe opp glasset. Dette er ikke heldig på en telefon uten utskiftbare deksler.

Med dimensjoner på 9 x 4,6 x 2,3 cm og en vekt på 92 gram glir S5100 lett ned i skjortelommen, og burde ikke sjenere noen på grunn av størrelsen.

Når vi ser bort fra at tastene ikke alltid lystrer er vi stort sett fornøyd med designet til S5100.

Skjerm og menyer - 

Innerskjermen til S5100 er en TFT-skjerm med en oppløsning på 128 x 160 punkter og en fargedybde på 256 000 farger.

Vi synes til tider bildet blir noe uskarpt, i tillegg til at skjermen er litt vel liten. Telefonen egner seg dermed dårlig til til å vise detaljerte bilder og videoer - ihvertfall når vi sammenligner med skjermene til mange andre telefoner på markedet i dag.

Den eksterne skjermen har en oppløsning på 96 x 64 punkter og en fargedybde på 65 000 farger. Skjermen egner seg godt til det det er ment for: Vise klokke, indikatorer og annen informasjon. Den fungerer også greit som kamerasøker, og hakker lite.

Menyene til S5100 fargerike og pene å se på, i tillegg til at de er responsive. Vi synes også at LG har hatt fremgang når det gjelder å gjøre menyene mer logiske. Oppsettet er det samme som de fleste telefoner har i dag, med ikoner og undermapper, noe som fungerer bra.

Det gjenstår allikevel noen irritasjonsmomenter. Vi ble ikke helt kloke på menyen for innstillinger, der mange menyvalg er plassert i helt andre mapper enn det som virker naturlig. I telefonoppsett-menyen finner du for eksempel bare innstillinger for å velge tema, bakgrunner og språk.

I tillegg dukker det jevnlig opp stavefeil, noe som ikke er helt uvanlig på asiatiske modeller. Dette gir inntrykk av at produsenten har slurvet og snekret sammen menyen i hui og hast.

Blir du lei av fargene i menyene kan du skifte mellom fire forskjellige fargetema. Det ser dessverre ikke ut til at du kan hente ned flere fra internett.

Hade det ikke vært for tastene hadde denne telefonen funket finfint til å skrive meldinger, ettersom meldingsmenyen er lett å forstå og har det meste du trenger.

Alt i alt synes vi mye kunne vært gjort bedre, men vi har også sett langt verre.

LG S5100 med abonnement

LG S5100

LG S5100 med abonnement   Les mer »

LG S5100   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen