TEST: LG P500 Optimus One
Test

LG P500 Optimus One

Konklusjon

dsad
+ "Alt" av teknologi
+ Svært brukervennelig
+ Android 2.2
+ Rask i bruk
+ God å se film på
+ Bra batterilevetid
+ God lyd

dsad
-Kameraet kunne vært bedre

LG Optimus One er en telefon som passer for de aller fleste. Enten man ikke har prøvd en smarttelefon før, eller er godt kjent med denne typen telefoner vil man ikke bli skuffet. Telefonen gir deg uendelig med muligheter, og er lett og rask i bruk.

Operativsystemet er veldig intuitivt, og det skal ikke mye trykking til før man føler seg svært komfortabel med det. Størrelsesmessig er den akkurat stor nok til at man får full glede av alle fordelene med en berøringsskjermtelefon, samtidig som at den ikke er så stor at den blir upraktisk. Telefonen ligger veldig godt i hånden, og da den har litt vekt i seg får man en viss kvalitetsfølelse når man holder den.

Skjermen er på 3,2 tommer, og er noe av det større vi finner i denne prisklassen. Dette gjør at ting som surfing på nettet, filmtitting, og generell brukervennlighet hever seg over de fleste av konkurrentene.

God i bruk

Det er liten tvil om at brukervennligheten er satt i sentrum her. I denne klassen er det ingen telefoner som kan matche Optimus One når det kommer til muligheter og teknologi. I bruk er telefonen rask og presis, noe vi ofte savner på smarttelefoner i denne prisklassen.

Telefonen stiller med både Wi-Fi og GPS, og ellers det meste av funksjoner man har behov for. Med Android Market tilgjenglig får man også muligheten til å laste ned en haug med applikasjoner og spill etter hva man er interessert i.

Telefonen har standard antall navigasjonstaster for Android-telefoner som er fire. Dette fungerer svært godt, og det er en drøm å navigere seg igjennom de ulike menyene i telefonen. Utseendemessig er det ikke gjort så mye med selve designet på menyene, noe som gjør at bruken av telefonen er veldig oversiktelig.

Android 2.2

At en telefon til under to tusen kroner har Android versjon 2.2 hører til sjeldenhetene. Dette gjør at man få nye muligheter i telefonen, samtidig som at ytelsen i telefonen går opp. Telefonens batterilevetid er veldig god, og noe av det bedre vi har sett på en telefon med så mye teknologi og så mange muligheter.

Man kan se film, spille, surfe i timevis uten å måtte tenke på at telefonen går tom for strøm. Dette er noe vi har sett mange Android-telefoner slite med. Videre gjør Android 2.2 at man kan lagre applikasjoner på minnekortet, så man trenger ikke å bekymre seg over plassmangel.

Skal man ha en telefon med tilnærmet samme hastighet i praktisk bruk må man se til telefoner som Sony Ericsson X10 mini eller Samsung Galaxy 5. Problemet at da vil man miste en del muligheter, samt at man må belage seg på både svakere batteri og mindre skjerm.

Multimedia å bli glad i

Telefonen har som sagt en skjerm på 3,2 tommer. Dette gjør at det går veldig bra å se film på den. Telefonen støtter både DivX- og WMA-filer, slik at den kan spille av det meste man ønsker å legge inn på telefonen. Videre er også skjermkvaliteten overraskende god. Lysstryke, kontraster og farger er helt i toppskiktet i denne prisklassen.

Lydkvaliteten er også veldig bra. Med en 3,5 millimeter lydutgang kan man koble til vanlige øretelefoner, noe som gir veldig gode resultater under både film- og musikkavspilling. Under samtaler er lyden god og høy, og det er lite å utsette på denne fronten også. Telefonen fungerer altså utmerket som en mp3-spiller.

Telefonen er også veldig grei når det kommer til nettbruk. Nettleseren er kjapp, og skjermstørrelsen gjør at man kan surfe raskt og oversiktlig. Telefonen er utstyrt med flertrykkstøtte, noe som gjør at man enkelt kan zoome seg inn og ut etter ønske.

Lite spennende kamera

Kameraet kan ta bilder i 3,15 megapikslers oppløsning. Dette hjelper ikke stort da linsen er heller svak. Det fungerer helt greit for bilder til Facebook eller bildemeldinger, men utover dette er ikke kameraet noe å skryte av. Det skal dog sies at det er svært få telefoner i denne prisklassen som har noe kamera å skryte av, og dette er langt i fra det verste vi har sett.

Det samme går for video-opptakene som ikke kan brukes til så fryktelig mye. Dette er da heller ingen kameratelefon, og skal man ha noe som er beregnet på dette må man fort opp en god del i pris.

Konklusjon

Når alt kommer til alt er dette kanskje den beste telefonen i sin prisklasse om dagen. Den har nesten alt av teknologi, stor og klar skjerm, siste versjon av Android-systemet, rask i bruk, god lyd, er lett å skrive meldinger på, og har enkle og lett betjenelige menyer. Det er egentlig ikke så mye mer man kan forlange av en telefon til rett under to tusen kroner.

Byggekvaliteten kjennes gjennomført ut, og utseendemessig ser den ut som en dyrere telefon enn hva den faktisk er.

Hvis man skal se på alternativer til Optimus One er det er par telefoner vi kan trekke fram, dog man må inngå noen kompromisser kontra LG-telefonen. Har man lyst på en telefon med et bedre kamera er Sony Ericssons Xperia X10 mini et godt alternativ, men man mister veldig mye både på batteri- og skjermfronten.

Ellers er Samsung Galaxy 5 en telefon med veldig mange av de samme funksjonene, men igjen får man en mindre skjerm, og ikke like mye teknologi. Både X10 mini og Galaxy 5 må se seg slått av Optimus One totalt sett, og det må være lov å skylde til en hvis grad på at operativsystemene i disse telefonene ikke er helt oppdaterte.

Uansett hvordan man vrir og vrenger på det er LG Optimus One en meget god mobiltelefon. Den danker ut det meste av konkurrenter, og vi ser for oss denne fort kan havne under et og annet juletre om en liten måned.

LG P500 Optimus One

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen