LG og Samsung vokser

Analyseselskapet IDC presenterte fredag en analyse av mobilmarkedet for andre kvartal i år. I rapporten kommer det frem at Nokia ikke uventet sliter med å få draget på kundene mens Samsung, LG og Sony Ericsson forsyner seg grådig av markedsandelene fra det skadeskutte selskapet.

LG er kanskje produsenten som har mest grunn til å juble. Selskapet har nå kommet seg over 5-prosentsgrensen og er for tiden verdens femte største mobilprodusent. Også Samsung har grunn til å sprette champagnekorkene. Ikke mer enn 0,8 prosent skiller dem fra å bli verdens nest største mobilprodusent, og Motorola har all grunn til å skjelve i buksene.

Sony Ericsson fikk også et løft i andre kvartal og er nær ved å gå forbi Siemens i markedsandeler. Det svensk-japanske selskapet inntok delt fjerdeplass med Siemens noe som skyldtes nedgang i salget for Siemens, men også oppgang i salget for Sony Ericsson.

Sammen med analysen av andre kvartal "spår" IDC om fremtiden at Nokia mest sannsynlig vil stabilisere seg, men at finnene vil måtte vente en mindre vekst enn sine konkurrenter. Også Siemens går dystre tider i møte og IDC mener at selskapet fort kan måtte ta til takke med å være verdens femte største produsent om de ikke oppnår vekst.

Man ser nå at mobilmarkedet deler seg inn i tre blokker bestående av Nokia alene på topp. Deretter kommer Samsung og Motorola hver med ca 14 prosent markedsandel. Siemens, Sony Ericsson og LG kommer som tredje blokk og fremstår mer som nisjeprodusenter med sine markedsandeler på rundt 6 prosent hver.

Konkurransen virker sterk innbyrdes og mens Samsung og Motorola begge hevder seg sterkt på design og kamskjellsfronten, knives Siemens og Sony Ericsson om å være først ute med de mest avanserte proffmodellene.

Nokia derimot står ubestridt på topp men må samtidig ta på seg konkurransen fra alle de øvrige aktørene, som for tiden har spiser seg inn på Nokias gamle kundeskare.

Listen med markedsandeler og salg er som følgende:

Den komplette rapporten kan leses på IDC's hjemmesider.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen