LG med ny TV-mobil

130 av LGs fremste ingeniører skal ha jobbet med utviklingen av telefonen i to år, før den nå er klar til å slippes på det Koreanske markedet.

Snart topp tre
Telefonen har ikke bare muligheter for TV-titting. 1,3 megapiksels kamera, MP3-spiller og en 2,4" skjerm finner vi på håndsettet. Noen mål er ikke oppgitt, men telefonen skal ha en ganske standard klapptelefonstørrelse.

En nyutviklet mottaker-brikke gjør det mulig å benytte TV-funksjonen og telefondelen i mobilen samtidig. Man kan dermed slå av en prat i reklamepausen, og likevel ikke gå glipp av noe når favorittprogrammet begynner igjen.

K. H. Kim, direktør i Midt-Østen- og Afrika-avdelingen til LG, sier at dette åpner opp en ny verden for folk. Å kombinere LGs kunnskaper om mobiltelefondesign, med den nyutviklede DMB-brikken, vil gi et stort forsprang i både teknologi, størrelse og komfort.

LG vil satse hardt på å få ut telefonen i både Europa, Sør-Amerika og Kina. Direktør Kim er svært optimistisk, og tror lanseringen av T1000 vil styrke LGs målsetting om å bli en av verdens tre største mobiltelefonprodusenter i løpet av 2006.

Minimottaker
Telefonen er et gjennombrudd i størrelse for DMB-mottakere. DMB står for Digital Media Broadcasting, og er en standard som brukes ved digitale bakkesendinger. Som vi har blitt vant til fra en rekke hold, må vi nok vente noen år før denne teknologien kommer til Norge.

Men NRK og TV2 skal ha store planer for et digitalt bakkenett i Norge, og med lanseringen av LG T1000, kan vi i det minste være trygge på at vi har en mobiltelefon vi kan motta sendinger med, når nettet en gang i fremtiden kommer. På Dagbladet.no kan du lese mer om de norske planene for bakkesendt digital-TV.