LG leverer gode tall

LG selger færre mobiler, men går lite ned i forhold til konkurrentene.
LG selger færre mobiler, men går lite ned i forhold til konkurrentene.

LG har lagt frem resultater for første kvartal 2009, og har gjort det bedre enn analytikere har antatt. Det betyr imidlertid ikke at LG ikke er påvirket av finanskrisen. Fallende etterspørsel etter mobiltelefoner rammer nemlig også dem som alle andre mobilprodusenter.

LGs mobildivisjon gjorde det likevel bedre enn Nokia og Sony Ericsson i årets første kvartal. Sammenlignet med samme periode i fjor gikk antall solgte mobiler ned 7 prosent til 22,6 millioner enheter. Det er et sterkt tall når vi ser på Nokias og Sony Ericssons nedgang på henholdsvis 19 og 35 prosent.

Økte inntekter, fallende fortjeneste

Inntektene fra mobilsalget gikk opp 23 prosent i forhold til fjerde kvartal 2008, til 2,9 milliarder dollar. LG tjener likevel mindre på sine telefoner, da lav etterspørsel gjør at de må sette ned prisene, og dermed sitter igjen med mindre fortjeneste på hver solgte enhet.

I første kvartal tjente LG 41 prosent mindre på hver solgte telefon, og noterte en fortjenestemargin på 6,7 prosent mot 13,9 prosent første kvartal 2008.

LG er imidlertid en produsent som lager veldig mye mer enn mobiltelefoner, og forventer at blant annet økt etterspørsel etter klimaanlegg de kommende månedene vil øke inntektene med 10 prosent dette kvartalet. Videre gjør hjemmeunderholdningsavdelingen til LG det skarpt, og økte inntektene med 19 prosent i første kvartal sammenlignet med samme periode i fjor.

LG har derfor flere bein å stå på, i motsetning til Nokia og Sony Ericsson.

(Kilde: ft.com)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen