LG KU250

Design og byggekvalitetStørrelse: 12 x 4,7 x 1,6 cm
Vekt: 73 gram
Form: Klassisk
Skjerm: 1,7 tommer
Snarveistaster: Nei
Kamera: Ja
Uttak: Proprietært LG-spor
Spor for ekstern antenne: Ja
Pris: ca 1300 kroner

Slik vurderer vi
S500i er både slank og lett, og burde få plass i de fleste bukselommer.
KU250 lar deg koble til ekstern antenne

Vi takker Elprice.no for lånet av LG KU250

Med en pris på rundt 1300 kroner er LG KU250 blant de aller billigste 3G-telefonene på markedet i dag. Dette brukes aktivt av LG i markedsføringen av telefonen, som også har fått stempelet "3G for all" under skjermen.

Du merker godt at det ikke er en dyr modell du holder i hånden, ettersom materialene nesten utelukkende er plastikk. Telefonen føles unaturlig lett i forhold til størrelsen, og det kommer "knitrelyder" når du bruker tastesettet.

Tastene gir god respons når du trykker på dem. At de ligger tett inntil hverandre og i tillegg ikke er uthevet, gjør imidlertid at tastesettet føles veldig flatt. Dette gjør at det er veldig lett å trykke feil dersom du ikke ser på tastene mens du skriver.

Navigasjonstasten og knappene rundt har blitt bedre markert, og er derfor noe bedre å bruke enn nummertastene. Før du kjøper LG KU250 gjelder likevel den vanlige regelen: Test tastene i en mobilbutikk før du kjøper.

KU250 har ikke fått noen snarveistaster, utover de som er lagt inn i navigasjonstasten. Det eneste du finner på sidene av telefonen er spor for hodesett, lader og minnekort. Disse er beskyttet av plastlokk, slik at du ikke får støv inn i elektronikken.

Ettersom telefonen skal kunne brukes til videotelefoni, finner du kameralinser både foran og bak. Ingen av disse har fått deksler som beskytter mot riper.

Alt i alt er vi ikke videre imponert over kvalitetsfølelsen du får av KU250, men når man skal lage en så billig 3G-telefon er det forståelig at man må kutte ned på materialkostnadene.

 

Skjerm og menyerSkjerm: TFT, 256 000 farger. 1,8 tommer
Oppløsning: 176 x 220 punkter
Operativsystem: LG
Meny: Rutenett, 3 x 4 ikoner, vertikal liste
Tekst: Ordbok, T9
Firmware: KU250_V10a

Slik vurderer vi

God skjerm for pengene

KU250 har fått en 1,8 tommers skjerm med en oppløsning på 176 x 220 bildepunkter. Skjermen viser et skarpt og klart bilde, og fargene er rene.

Du kan velge å vise menyen enten som et rutenett på tre ikoner i bredden og fire i høyden, eller du kan ha alle ikonene på en loddrett linje.

Menyene er logisk lagt opp og forholdsvis enkle å bruke, til tross for at det har sneket seg inn et par noe klønete oversettelser her og der. Det er likevel aldri et så stort problem at du ikke forstår hva som menes.

S500i er både slank og lett, og burde få plass i de fleste bukselommer.
Skjermen er oversiktlig og god.

Når telefonen er i standbymodus kan du legge en rekke elementer på skrivebordet. For eksempel kan du slenge opp kalenderen slik at den hele tiden vises på skjermen. Du kan imidlertid ikke redigere notater eller komme inn på kalenderfunksjonene ved å trykke på den, slik du kan på smarttelefoner, men må istedenfor gå gjennom hovedmenyen.

Ingen ekstra snarveier

Telefonen har ingen eksterne snarveistaster, så du må bruke piltastene til å stille volumet under samtaler. Du kan heller ikke legge inn egne snarveier på de forskjellige retningene på navigasjonstaste.

Du kan imidlertid legge inn funksjoner i en egen snarveismeny som dukker opp hvis du trykker på pilen som peker oppover. Høyrepilen tar deg til meldingsfunksjoner, venstrepilen åpner profiler, og ved å trykke nedover kommer du inn i kontaktlisten.

Alt i alt finner vi ingen store svakheter med verken skjerm eller menyer, men skulle gjerne sett litt flere muligheter for å lage egne snarveier.

LG KU250 med abonnement

LG KU250

LG KU250 med abonnement

LG KU250

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen