TEST: LG KS360
Test

LG KS360

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Design og brukervennlighet

Form: Fulltastatur
Størrelse:
10,15 x 5,1 x 1,68 cm
Vekt: 108 gram
Snarveistaster: Volum, kamera
Uttak: Proprietær
Kortplass: Ja, Micro SDHC
Eksternt antenne-uttak: Ja
Menysystem: Proprietært
Meny: Liste, rutenett
Skjerm: TFT, trykkskjerm, 2.4 tommer, 256 k farger, 320 x 240 piksler
Firmware: x
Pris: 1500 kroner

Kort sagt:
dsad
 – Enkel å bruke
 – Godt bygget
 – Fullt tastatur, god på SMS
 – God batterilevetid
dsad
 – Litt merkelig design
 – Ubrukelig trykkskjerm
 – Treg i menyene

xdfg
Skjermen er klar og fin.
asfd
Dette er alt du bruker trykkskjermen tl.
sdf
Denne tasten aktiverer trykkskjermen.

Postmannen kommer av og til med pakker til Amobil-redaksjonen som viser seg å inneholde mobiler vi knapt har hørt om. LG KS360 er en slik telefon. Denne hørte vi først om i august 2008, da LG fortalte oss at den skulle komme i salg.

Dette er en telefon med fullt tastatur, og den er antakelig myntet på deg som skriver mange tekstmeldinger. Designen er noe uvanlig for telefoner vi vanligvis ser her i landet, og sender tankene til USA og Korea.

Ingen nummertaster

KS360 er forholdsvis liten, og har ikke vanlige nummertaster på fremsiden. Det eneste fornuftige tastaturet er fulltastaturet som du henter frem ved å skyve skjermen til venstre.

Telefonen er laget utelukkende i plast og har design som ikke akkurat er oppsiktsvekkende vakker. Vi drister oss til å subjektivt nok påstå at telefonen ser litt barnslig ut i designen. KS360 er rund i kantene, og kommer i fargekombinasjonen svart, grått og blått.

Det er ikke mye å si på byggekvaliteten. Telefonen føles verken slarkete eller knirkete, så LG har gjort en god jobb med å skru sammen KS360.

Akkurat dette kan være greit å få med seg, med tanke på at prisen faktisk er rimelig lav: Rundt 1500 kroner.

Fullt tastatur til tross – Dette er ingen smarttelefon. Den er utstyrt med et helt ordinært menysystem med minimale muligheter for å kjøre flere programmer samtidig, har e-postleser av enkleste sort og mangler Exchange-støtte.

Trykkskjerm - Men hvorfor?

Da vi skrudde på KS360 første gang ble vi overrasket over at skjermen faktisk er en trykkskjerm. Pin-koden skriver du på et nummertastatur på skjermen. Du kan også taste inn telefonnumre med dette nummertastaturet. Dette henter du frem ved å trykke på en egen snarveistast på fremsiden av telefonen.

Utover å taste inn koder og telefonnumre kan trykkskjermen brukes til… tja… ingenting, så vidt vi har funnet ut. Dette er mildt sagt spesielt. LG har altså utstyrt telefonen med trykkskjerm for ikke å bruke den til noen ting.

Dette er en løsning vi har sett før, i LG KF750 Secret. Da var det imidlertid noen få funksjoner som tok i bruk trykkskjermen, så det var for så vidt logisk nok.

Men her er det altså en trykkskjerm som brukes til så godt som ingenting.Vi tipper dette trekker prisen på telefonen litt opp.

Skjermen har for øvrig et klart og fint bilde, og duger ellers bra.

Enkle menyer

Menysystemet i telefonen er av enkleste sort. Det er et vanlig rutenett bestående av tre ganger fire ikoner, og listebaserte undermenyer. Som nevnt er det ikke mulighet for å kjøre flere oppgaver samtidig, med unntak av musikkspilleren og noen få andre funksjoner.

Da skulle vi tro at telefonen var kjapp i avtrekkeren, og at det var lite venting i menyene. Men neida. Vi må faktisk ganske ofte vente på at ting skal skje. Bare å åpne hovedmenyen kan ta et par sekunder. Når du blar i lister tar det et sekund eller så å bla ned til valg som ikke er synlig på skjermen. Dette gjelder heldigvis ikke i meldingsmenyen.

Alt i alt opplever vi menysystemet som litt tregt. Det er ikke dagligdags på mobiltelefoner anno 2009, og sender tankene tilbake til gamle Siemens-telefoner.

For øvrig er det mulig å lage snarveier til menyfunksjoner fra startskjermen. Trykker du pil til høyre får du opp en snarveisliste du selv kan definere.

Godt tastatur

df
Når du skyver frem tastaturet vises skjermbildet liggende.
sdf
Tastene er trill runde.
sdf
SMS-funksjonen er god.

Når du skyver tastaturet frem vises skjermbildet i vannrett modus. På tastaturet er det egne felt for sifre og piltaster. Du kan for øvrig også bruke piltastene på skjermdelen til å navigere med. Alle tastene, med unntak av enter- og mellomrom-tastene, er runde. Det er passe med luft mellom hver tast, så det fungerer greit å skrive.

Vi plages imidlertid litt med at den nederste bokstavraden er forskjøvet i forhold til hva som er vanlig på PC-tastaturer. Dette gjør at vi i begynnelsen skriver en del feil, men etter litt tilvenning fungerer det bra.

Det er ikke egne taster for æ, ø eller å på tastaturet, men ved å holde nede a eller o kan du hente frem disse tegnene. Det fungerer jevnt over bra.

Det er egne konteksttaster (soft keys) som korresponderer til valg på skjermen på fulltasturet så vel som på skjermdelen.  Fulltastaturet har også snarvei til meldingsfunksjonen og å sette på lydløs profil.

God SMS-telefon

Det er ikke til å stikke under en stol at KS360 fungerer bra til SMS. Det går raskt å skrive på fulltastaturet, så om du er en SMS-junkie er dette kanskje veien å gå. Men da ofrer du samtidig en masse annet.

Talekvaliteten har vi ingenting å utsette på. Lyden er klar og god, både hos deg og hos den du snakker med.

Batterilevetiden er også godkjent. Ved normal bruk skviste vi ut omtrent tre dager mellom hver lading.

Det følger ikke med all verden av utstyr i esken sammen med KS360. Du få med lader, håndfri og dessuten:

  • Bruksanvisning
  • USB-kabel

LG KS360 med abonnement

LG KS360

LG KS360 med abonnement

LG KS360

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen