LG KG320S

DESIGN OG BYGGEKVALITET

Størrelse: 9,6 x 4,6 x 1 cm
Vekt: 73 gram
Form: Klassisk
Skjerm: 1,76 tommer
Snarveistaster: Mp3-spiller, kamera
Kamera: Ja
Uttak: USB, hodesett (proprietært LG)
Pris: ca. 1900 kroner (klasse C)

Slik vurderer vi

LG sikter med sin KG320S mot de som er ute etter en forholdsvis billig telefon, men som samtidig legger vekt på utseendet.

Telefonen har en stilren og minimalistisk design, og har i tillegg enn svært lommevennlig størrelse. Vekten på 73 gram er heller ikke noe å bli skremt av.

Telefonen føles kompakt og solid, og du får ikke inntrykk av at det er brukt billige materialer, selv om den for det meste består av plast.

Tastene er store og flate, slik at du ikke trenger å bekymre deg for å bomme når du skriver tekstmeldinger. Dessverre hender det litt for ofte at tastene ikke reagerer når du trykker på dem, noe som ødelegger for SMS-gleden.

Navigasjonstastene er imidlertid responsive og gode å bruke, så du forflytter deg raskt og problemfritt rundt i de forskjellige menyene.

Kun én snarveistast
Når det kommer til snarveistaster har telefonen kun fått én ekstra tast. Denne fungerer som snarvei til både kamera og musikkspiller.

Det er heller ikke egne taster for å juster volumet på musikken eller i samtaler. Dette er litt upraktisk, men betyr egentlig ikke så mye, ettersom du kan justere lyden med navigasjonstasten. Hadde det vært en kamskjellstelefon hadde saken vært en annen.

Alternativ tekst mangler
(Alle foto: Marius S. Eltervåg)

På baksiden av telefonen finner du kameralinsen. Denne ligger godt beskyttet under et skyvbart deksel når du ikke bruker kameraet, slik at du slipper riper og smuss.

KG320S har også et spor som både brukes av lader og hodesett. Dette er beskyttet av en plastluke, slik at du ikke trenger bekymre deg for å få ulumskheter inn i elektronikken.

Skinnetui
Telefonen leveres med et skinnetui med festemekanismer, noe som er svært praktisk dersom du skal ha telefonen i lommen sammen med mynter eller andre potensielt skadelige gjenstander. Etuiet har en åpning på baksiden, slik at du kan bruke kameraet uten å løsne telefonen.

Alt i alt leverer KG320S en god kvalitetsfølelse, og vil nok også falle i smak hos dem som er opptatt av størrelse og vekt.

SKJERM OG MENYER

Skjerm: TFT, 262 000 farger
Oppløsning: 176 x 220 punkter
OS: LGs eget proprietære
Meny: Rutenett, 3 x 4 ikoner
Tekst: T9, vanlig skrivemåte
Firmware: V10c

Slik vurderer vi

Liten og skarp
LG KG320S har en forholdsvis liten skjerm på 1, 76 tommer. Oppløsningen er på 176 x 220 punkter, og fargedybden er på 262 000 farger.

Selv om oppløsningen ligger noen hakk under de fleste telefoner i dag, er skjermen både skarp og klar. Dette skyldes nok hovedsaklig at bildepunktene er trykket sammen på et tettere område enn på større skjermer.

Skjermen er også lyssterk, slik at den er leselig under de fleste forhold. Unntaket er når den blir utsatt for direkte sollys, noe som for øvrig gjelder de aller, aller fleste telefoner i dag.

Alternativ tekst manglerBrukbare menyer
LG KG320S har en ikonbasert hovedmeny som er sortert i et rutenett på 3 x 4 ikoner. Dette systemes er det samme som brukes av de fleste mobilprodusenter, og fungerer helt greit. Undermenyene er tekstbaserte, og vises i listeform.

Det går raskt å navigere seg frem til de forskjellige funksjonene, og det går an å legge inn egne snarveier på navigasjonstasten, slik at du alltid har hurtig tilgang til funksjonene du bruker mest.

LG er blant produsentene som har hatt størst forbedringer i menyene den siste tiden, og du forstår nå langt mer enn noen få modeller tilbake i tid.

Du finner riktignok litt småplukk, som merkelige oversettelser av enkelte menyer. For eksempel må du gå inn på en meny som heter "Legg ved GPRS" for å velge om du skal være koblet på nettet konstant eller kun ved behov.

Det er fremdeles en del å gå på før LG leverer samme nivå av brukervennlighet som for eksempel Nokia og Sony Ericsson, selv om du ikke finner noen alvorlige bommerter i menyene.

LG KG320S med abonnement

LG KG320S

LG KG320S med abonnement

LG KG320S

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen