KF750 Secret er ikke vond å se på. Foto: Marius S. Eltervåg (Alle foto)
Test
KF750 Secret er ikke vond å se på. Foto: Marius S. Eltervåg (Alle foto)

LG KF750 Secret

Teknologi og funksjoner

Mobilnett: GSM 900/1800/1900 MHz
Internetthastighet: GPRS, Edge, 3G, HSDPA 7,2/2 Mbps (super-3G)
Trådløs overføring : Bluetooth 2.0 m/ A2DP
GPS:Nei
Internminne: 100 MB
Minnekort: Micro-SD (Medfølger ikke)
Adressebok: Kun begrenset av ledig minne
Kalendernotater: Kun begrenset av ledig minne
E-postleser: Enkel
E-post-henting/sending: SMTP, IMAP4, POP3,
Funksjoner: Alarm, kalkulator, stoppeklokke, konverter, verdenstid, kalender, gjøremål, notater, hemmelige notater, datosøker, google-panel
Synkronisering: PC Sync

Kort sagt:
dsad
 – God internetthastighet
– Plass til mye i adresseboken

dsad
 – Proprietær plugg for filoverføring, lading og hodesett
 – Internminnet vises ikke som masselagringsenhet
 – Treg e-postleser


Både Telenor og Netcom skal i løpet av den neste halvannen måneden være ferdig med å bygge ut super-3G (HSDPA) alle steder det frem til nå har vært 3G. Det vil si at 80 prosent av befolkningen har tilgang til mobile internetthastigheter på opp til 3,6 Mbps.

Dette betyr selvsagt at HSDPA er viktigere i en telefon i dag enn det var for ett år siden. KF750 stiller forberedt, og har støtte både for denne teknologien, Edge og vanlig 3G. Dette betyr i praksis at du får solide hastigheter der 3G-nettet er utbygd, og helt greie hastigheter ellers i landet.

HSDPA-støtten i KF750 går for øvrig opp til 7,2 Mbps, slik at du også er sikret for fremtidige oppgraderinger av dagens HSDPA-nett.

Ikke Wi-fi eller GPS

Du har ikke muligheten til å koble deg opp mot trådløse hjemmenettverk for å surfe enda raskere (og gratis), ettersom telefonen mangler Wi-fi. Du finner heller ikke GPS under skallet på KF750.

GSM-støtten er trebånds, så du ikke kan ringe i de delene av verden der du kobler opp via GSM 850-nettet. Det vil i praksis si utenfor tettbygde strøk på de amerikanske kontinentene.

Funksjonsrik, men treg nettleser

Få på plass Opera Mini.
Få på plass Opera Mini.

Telefonen leveres med en ganske funksjonsrik nettleser, som stort sett viser nettsidene du surfer på helt greit. Du har også muligheter for å ha flere vinduer oppe samtidig, i tillegg til en integrert RSS-leser, noe mange nok setter pris på.

Nettleseren er imidlertid i tregeste laget, og reagerer sent enten du skal zoome ut fra nettsidene eller søke etter spesifikke ord på siden du befinner deg på. Dette ble for irriterende i lengden.

Så vi installerte nok en gang Opera Mini. Dette er den desidert beste nettleseren for enkel surfing på vanlige nettsider, og er både raskere og billigere å bruke enn de fleste nettlesere som er installert på mobiltelefoner i dag. I tillegg viser den nettsider veldig tett opp mot slik de ser ut på en PC.

Google-funksjonen er praktisk.
Google-funksjonen er praktisk.

Vi liker for øvrig at telefonen har fått et eget Google-ikon i hovedmenyen. Bak dette ikonet finner du direktetilkoblinger mot Youtube, Gmail, kart, og selvsagt vanlig Google-søk. Vi foretrekker på langt vei slike løsninger enn å måtte gå de ekstra leddene om nettleseren hver gang vi skal bruke Googles tjenester.

E-postleseren er i tregeste laget.
E-postleseren er i tregeste laget.
Telefonboken lar deg lagre massevis av informasjon.
Telefonboken lar deg lagre massevis av informasjon.

Treg e-postløsning

E-postleseren i KF750 lar deg sette opp e-postkontoer via IMAP4 og POP3-standardene, slik at du kan hente e-post direkte ned til telefonens innboks, og dermed slippe knotete omveier.

E-postinnboksen er ikke den mest oversiktlige vi har sett, men det er uansett langt bedre enn å knote seg gjennom diverse innloggings-omveier i nettleseren.

Dessverre går det svært tregt å åpne innboksen. Vi ventet på det lengste i over 30 sekunder fra vi trykket "åpne" til meldingene viste på skjermen. Dette er et stort minus dersom du er avhengig av å sjekke e-posten din noen ganger til dagen.

Solid kontaktliste

Adresseboken i KF750 lar deg lagre kontakter med en lang liste informasjon. Hver person kan tildeles bilder, telefonnumre, e-postadresser, hjemmesideadresse, jobbtittel og annen personalia som måtte være interessant.

Når du skriver inn bokstaver i telefonbokens søkefelt, søker telefonen både på fornavn og etternavn, slik at du finner både Knut og Jens Knutsen uten videre anstrengelser.

Kalenderen er oversiktlig.
Kalenderen er oversiktlig.

Greie organiseringsmuligheter

Kalenderen i KF750 lar deg velge mellom uke- dags- og månedsvisning, og forteller deg også hvilket ukenummer de aktuelle datoene er.

Du kan lagre den vanlige listen med avtaler, merkedager og bursdager, og legge til alarmer for disse.

Du finner også en egen gjøremålsliste. Denne er dessverre ikke synkronisert med kalenderen, slik at du må forholde deg til to forskjellige telefonfunksjoner for å holde orden på agendaen.

Har du sensitiv informasjon, som koder til minibankkort, alarm og annet, vil du nok også sette pris på den "hemmelige notatblokken", som ikke kan åpnes uten passord.

De forskjellige USB-modusene.
De forskjellige USB-modusene.
Proprietær plugg. Æsj.
Proprietær plugg. Æsj.

Flere overføringsmoduser

Dersom du kobler telefonen til en datamaskin, er telefonen forhåndsinnstilt til å brukes som modem. Du kan imidlertid forandre tilkoblingsmodus fra innstillingsmenyen, og velge å ha telefonen som masselagringsenhet, sette den opp for synkronisering av musikk, eller skrive ut bilder via Pictbridge.

Det er verdt å merke seg at du ikke får tilgang til annet enn telefonens minnekort dersom du kobler deg til i masselagringsmodus. Har du et hav av bilder lagret på telefonen må du altså flytte dem over på kortet før du kan overføre dem til PC via kabel.

Nok en gang må vi si at vi gjerne skulle sett en mer standarisert kabel enn LGs proprietære plugg. At denne brukes av både hodesett og lader gjør ikke saken bedre.

Du kan selvsagt overføre filer via Bluetooth, men dette er både mer knotete og går langt tregere enn å bruke en god, gammeldags kabel.

Ikke ekstraprogrammer

Det er ikke uvanlig at telefoner kommer med en forhåndsinstallert liste ekstraprogrammer, men KF750 Secret har ikke noen Java-applikasjoner i program-mappen. Det er begrenset hvor mye nytteverdi disse programmene pleier å ha, så om det er noe minus kan diskuteres.

Som et nytteverktøy er KF750 generelt helt ok til daglig bruk, men er du ute etter en renskåret arbeidstelefon vil du nok savne både programvare og bedre synkroniseringsmuligheter. Mangel på både WiFi og GPS vil nok også være avgjørende for mange.

Men skal du surfe på nett, kan leve med en treg e-postleser, vil holde orden på bursdager, og liker å ha en solid mengde informasjon lagret på alle kontaktene dine, er Secret absolutt ikke dårligere enn andre telefoner i samme klasse.

LG KF750 Secret med abonnement

LG KF750 Secret

LG KF750 Secret med abonnement

LG KF750 Secret

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen