KF750 Secret er ikke vond å se på. Foto: Marius S. Eltervåg (Alle foto)
Test
KF750 Secret er ikke vond å se på. Foto: Marius S. Eltervåg (Alle foto)

LG KF750 Secret

Telefoner som LG KG800 Chocolate og KE850 Prada kunne ta pusten fra alle og enhver da de ble lansert, og de skaffet LG et rykte som en habil produsent av designtelefoner. Med KF750 Secret gjør produsenten et nytt forsøk på å sjarmere mobilbrukerne.

Design og brukervennlighet

Form: Skyveformat
Størrelse:
10,3 x 5,1 x 1,2 cm
Vekt: 116 gram
Snarveistaster: Volum, Kamera MER
Uttak: LG
Minnekortplass: MicroSD
Eksternt antenne-uttak: Nei
Plattform: LG
Menyer: Rutenett/lister
Skjerm: 2,4 tommer, 240 x 320 punkter, 242k farger
Oppgitt taletid: 3,5 timer (3G)
Pris: ca 3000 kroner

Kort sagt:
dsad
 – God byggekvalitet
 – Lekkert utseende
 – Lett å bruke

dsad
 – Litt vel følsomt berøringspanel
 – Får lett fingermerker
Disse funksjonene styres direkte fra skjermen.
Disse funksjonene styres direkte fra skjermen.
Tastene er gode å bruke.
Tastene er gode å bruke.
Aldri feil med litt karbonfiber.
Aldri feil med litt karbonfiber.

Lekkert!

Selv om utseende er en høyst individuel vurderingsfaktor, skal du være bra kresen for å kalle Secret for noe annet enn pen.

Fremsiden av telefonen er speilblank og laget i glass, med skjulte, berøringsfølsomme navigasjonstaster nedenfor skjermen.

Når du berører tastene med fingrene, lyser de opp i blått, og du får i tillegg respons i form av en svak vibrasjon. Tastene er svært følsomme – Til tider for følsomme. Vi opplevde nemlig flere ganger å bla både opp, ned, til høyre og venstre bare ved å bevege fingeren kjapt over overflaten.

Dette er imidlertid en tilvenningssak, og etterhvert lærer du deg å løfte fingrene når du skal bytte mellom tastene.

Delvis berøringsfølsom skjerm

Skjermen i Secret er også berøringsfølsom, men kun i deler av menyene. Du finner en snarveistast på siden av telefonen, som åpner en meny der du kan velge mellom musikkspiller, bildefremvisning, FM-radio, spill og dokumenter. Dette er de eneste funksjonene som kan brukes ved å trykke direkte på skjermen.

Secret er en skyvemodell, og du skyver opp skjermen for å avdekke nummertastaturet. Det er lite slark å spore i skyvemekanismen, som også virker solid nok til å holde på spensten over tid.

Nummertastene er forøvrig responsive og gode å bruke, så å skrive meldinger er ikke noe problem.

Fingermerker

En at av problemene som dukker opp når du kombinerer en blank fremside med skyvemekanisme, er at skjermen fort får fingermerker, ettersom du bruker tommelen for å åpne telefonen.

Batteridekselet er laget i karbonfiber, noe som tar seg godt ut sammen med resten av telefonens bakside, som er i immitert skinn.

MicroSD-sporet befinner seg under dekselet.
MicroSD-sporet befinner seg under dekselet.

På siden av telefonen finner du snarveistaster til hurtigmeny, berøringsfunksjoner, volum og kamera. I tillegg finner du tilkobling for lader, dataoverføring og hodesett. Dette betyr at du ikke kan lade telefonen mens du for eksempel hører på musikk, med mindre du bruker et trådløst hodesett.

Inngangen for Micro-SD-minnekort er for øvrig plassert under batteridekselet, men du trenger ikke ta ut batteriet for å skifte ut kortet.

Menysystemet er lett å bruke.
Menysystemet er lett å bruke.

Rent designmessig har vi lite å utsette på denne telefonen. Den er pen å se på, den er solid, og den har gode taster. Det som muligens kan bli et problem for noen, er at berøringspanelet er litt vel følsomt, og at telefonen tiltrekker seg fingermerker. At du bruker samme spor for lading, hodesett og dataoverføring er også et minus.

Elegant og enkelt

Menysystemet i KF750 er LGs egenutviklede grensesnitt for mindre avanserte telefoner. LG har virkelig kommet seg på dette punktet de siste årene, og du bør ikke ha problemer med å finne frem til funksjonene du har tenkt å bruke.

Menyene står ellers i stil med resten av telefonen, med elegante og minimalistiske ikoner. Det hele minner en del om menyene du finner i for eksempel LG KU990.

Alt sammen tar seg bra ut på skjermen, som oppleves svært skarp, og med sine 2,4 tommer også har god plass til ikoner, månedsvisning av kalender og lignende.

Godkjent lyd og batteri

Lydkvaliteten i samtaler er slett ikke verst, og du vil ikke ha problemer med å gjennomføre samtaler. Det medfølgende håndfrisettet er heller ikke noe å gråte over, selv om lyden blir noe hul når du bruker det. Dette er imidlertid helt normalt, og gjør ikke at det blir nevneverdig vanskeligere å høre hva som blir sagt.

Du kan for øvrig bytte ut den øverste delen av håndfrisettet med favoritthodesettet ditt, siden det er innebygget overgang til 3,5 mm minijack. Dette gjør at du kan bruke dette både til samtaler og musikk.

Batteriet i KF750 Secret varer forholdsvis lenge, og vi måtte ikke lade telefonen oftere enn hver tredje dag med moderat bruk av meldinger, kamera og samtaler. Vi målte taletiden til fire timer og 19 minutter i 3G-nettet, noe som plasserer telefonen midt på treet. Det er imidlertid en drøy time mer enn taletiden LG selv oppgir.

Tilbehørspakken er grei.
Tilbehørspakken er grei.

Grei tilbehørspakke

Når du kjøper KF750 Secret får du med følgende tilbehør.

  • Lader
  • USB-kabel
  • Synkroniseringsprogramvare
  • Brukermanual
  • Stereoøreplugger med avtagbar håndfri

Tilbehørspakken er helt ok, men vi skulle gjerne sett at LG la ved et minnekort. Dette er imidlertid ikke dyre investeringen, og du får i dag et 2 GB MicroSD-kort til godt under hundrelappen.

LG KF750 Secret med abonnement

LG KF750 Secret

LG KF750 Secret med abonnement

LG KF750 Secret

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen