Test
Skjermforsiden blir speilblank når telefonen er inaktiv. (Bilde: Simen J. Willgohs)

LG KF600

Design og byggekvalitetStørrelse: 10,1 x 5,7 x 1,4 cm
Vekt: 107 gram
Form: Nedskyvbart tastatur
Skjerm: 2 og 1,49 tommer
Snarveistaster: Volumtaster, kamera, mp3-spiller i tillegg til digitale snarveier i menyskjerm.
Kamera: Ja
Uttak: LG strøm/lyd
Ekstern antenne-uttak: Nei
Pris: Ca. 2700 kroner

Slik vurderer vi

Speil, smykke, sminkeskrin, telefon. Det er ikke rent få inntrykk som raser gjennom hodet når du ser på KF600 for første gang. Ikke bare har LGs designavdeling gjort en knalljobb med å gjøre KF600 så lekker som mulig, de har i tillegg tenkt rimelig nytt for hvordan en telefon kan se ut.

Ingen revolusjon

I utgangspunktet er ikke KF600 noen revolusjon. Dette er en skyvetelefon med helt normalt talltastatur og en bakside så kjedelig som noen annen. Men i stedet for vanlige menytaster har LG utstyrt KF600 med en sekundær trykkskjerm under hovedskjermen. Dermed kan telefonen tilpasse meny- og styringsvalg for telefonen etter hvilke funksjoner du bruker.

Dette har få praktiske konsekvenser for designen. Men utseendemessig blir det unektelig svært pent. Spesielt når telefonen er lukket i hvilemodus og det eneste du ser er en speilblank overflate og det ikke fins noen elementer som bryter inntrykket.

Og med bruk av materialer som gjennomsiktig plastdeksel, mørk plast og metall blir dette smekkert og stilrent.

På nivå med Nokia 8800

(Klikk for større bilder)
(Klikk for større bilder)

Kvalitetsmessig befinner KF600 seg også godt oppe på pallen. Vi må helt opp til Nokias 8800-serie for å finne telefoner som føles like eksklusive som KF600, og telefonen oser av kvalitet tvers gjennom takket være solid byggekvalitet og påkostet materialbruk. I tillegg fins det verken slark eller knakelyder, noe som øker helhetsinntrykket ytterligere.

Å teste menytastene på KF600 er til en viss grad en utfordring, i og med at vi forholder oss til en skjerm og ikke reelle taster.

Selve piltasten er noe liten, det merkes godt. Når du navigerer inni menyene og skal bla deg rundt med piltasten er det ikke uvanlig at du velger funksjonen ved siden av i stedet for det du egentlig ønsket å trykke på. Men snarveiene er store og tilpasset store fingre, så der er det sjelden problemer.

For å kompensere for tapet av en fysisk tast har LG fått telefonen til å vibrere når du velger en funksjon. Styrken på vibrasjonen og hvordan denne skal være kan du stille inn selv. Denne "tilbakemeldingen" hjelper veldig på, og gjør at du sjelden savner en egen tast.

Talltastene på KF600 er helt "normale", om man kan si det slik. Foruten at de er litt grunne er de gode å bruke, og det er god plass for fingrene til å boltre seg på. Interessant nok har LG valgt å ha et ekstra par ringeknapper under skjermen i tillegg til at disse vises på skjermen når det er aktuelt. Hvorfor det forstår vi ikke helt, men det er sikkert greit å ha fra tid til annen.

"Uendelig" med snarveier

Antallet snarveistaster er også vanskelig å avgjøre. Utover egen snarveisknapp til mp3-spilleren og kameraet på siden av telefonen, kan nemlig menyskjermen vise alskens snarveier, alt etter behovet til den enkelte telefonfunksjon. Tar du bilder, vil det komme opp snarvei for lysstyrke og utløser, mens mp3-spilleren viser et fullt sett med styringsknapper for musikken.

Selv om KF600 virker å være så og si feilfri på designbiten, er det fortsatt et par små skjær i sjøen. For eksempel syns vi at kontaktutgangen på siden virker for skjør. Når du kobler til hodesett virker denne kontakten å kunne brekke når som helst.

Et annet lite minus er at LG ikke har fått på plass noen beskyttelse for kameraet på baksiden. Nå står ytterlinsen i konstant fare for å bli ripet opp, og dersom du skulle komme til å legge nøklene i samme lomme som telefonen frykter vi det verste kan komme til å skje.

Men sett bort i fra det helt siste har LG skutt blink og innertier på designen. Dette er noe av det lekreste vi har sett, og til tross for at produsenten beveger seg inn i nybrottsland ved å ha fjernet menytastene klarer LG å lage en telefon som også er høyst brukbar.

Skjerm og menyerHovedskjerm: 2 tommer TFT, 262 000 farger, 240 x 320 bildepunkter
Menyskjerm: Trykkfølsom, TFT, 1,49 tommer, 176 x 220 bildepunkter
Operativsystem: LG proprietære
Meny: Rutenett eller liste
Tekst: T9

Slik vurderer vi

Stor total skjermflate

Slik ser menyene ut.
Slik ser menyene ut.

KF600 har som nevnt to skjermer, som tilsammen gir en langt større skjermflate enn vanlig. Når du skal se på bilder, vise video eller søke med kameraet benytter telefonen den lille menyskjermen til å vise ikoner og informasjon, mens du får fullskjermvisning i hovedskjermen.

Dersom du summerer størrelsen på skjermene har disse en total flate på 3,5 tommer. Den store skjermen er to tommer stor, mens menyskjermen er på 1,49 tommer. Vi syns hovedskjermen fint kunne vært noe større, tatt telefonens totale størrelse i betraktning og at LG satser mye på skjerm med denne telefonen.

Med forskjellige tema. (Klikk for større bilder)
Med forskjellige tema. (Klikk for større bilder)

Men ser vi på oppløsningen og at begge skjermene er sylskarpe og lyssterke, så er KF600 en vinner for både foto- og spillinteresserte. De som vil se film på telefonen bør derimot finne en telefon med større skjerm.

Forseggjort menyløsning

Menyene på KF600 er grundig tilpasset telefonens menyskjerm. Når du er på skrivebordet vises det seks ulike snarveier til funksjoner LG antar du bruker mest, inkludert telefonbok og tast for hovedmeny. Du kan selv velge og bytte ut fire av disse i innstillingsmenyen.

Inne i hovedmenyen forsvinner alle snarveier og skjermen blir om til en stor piltast. Dette endrer seg så snart du velger en funksjon, som for eksempel mp3-spilleren. Da tilpasser menyskjermen seg denne og du får opp funksjonstaster for mp3-spilleren i stedet.

Menyene i seg selv er også veldig grundige. LG har tydeligvis jobbet mye med å gjøre menysystemet mer forståelig og oversiktlig, og det er lite som ikke er selvforklarende på KF600. Det eneste vi har å utsette på menyene er de enkelte oversettelser som fortsatt virker rimelig søkt. Men dette er småplukk du ikke legger merke til etter et par dagers bruk.

Sist og ikke minst kommer meldingsfunksjonen. Som antatt så er denne rimelig lik den i tidligere LG-telefoner: Det vil si at du endrer ord med piltasten. Dette gjør det noe vanskeligere å skrive meldinger i farten siden du nå ikke har en fysisk tast å forholde deg til, men en trykkfølsom skjerm. Det fungerer, men dersom du er vant til å skrive meldinger mens du sykler, løper eller lignende bør du kanskje vurdere en telefon med ordinær piltast.

Test: LG KF600

Vis større

LG KF600 med abonnement

LG KF600

LG KF600 med abonnement   Les mer »

LG KF600   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen