Test

LG KE970 Shine

Design og byggekvalitetStørrelse: 9,98 x 5,06 x 1,38 cm
Vekt: 118 gram
Form: Skyvedesign
Skjerm: 2,2 tommer
Snarveistaster: Volum, kamera, mp3
Kamera: Ja
Uttak: Data/hodesett
Pris: Fra ca 3100 kroner

Slik vurderer vi
Shine er en blank skyvetelefon.
Shine er en blank skyvetelefon.
Tastene er laget i metall.
Tastene er laget i metall.
En speilblank overfalte skjuler skjermen.
En speilblank overfalte skjuler skjermen.

KE970 Shine er LGs første virkelige designfremstøt siden de lanserte KG800 Chocolate. Denne gangen er den blanksvarte plastoverflaten og de berøringsfølsomme tastene byttet ut med metall og rulle.

Shine er laget i mye metall og endel plast. Fronten har et speil foran skjermen slik at du kan sjekke sminken eller barten når lyset er av. Selve rammen på fremsiden er laget i polert stål.

Tastaturet er utført i metall. På baksiden av telefonen sitter et metalldeksel i børstet stål. Resten er stort sett laget i plast.

Plastbruken skader ikke inntrykket vårt nevneverdig. Telefonen er i all sin glans oppsiktsvekkende og vil nok falle i smak hos dem som er ute etter en pen mobil.

Den høye vekten er med på å understreke eksklusivitet, og vi syns Shine bærer den godt.

Til å være en skyvetelefon føles Shine forsåvidt solid. Det er ikke mye slark å snakke om, men det knirker ganske mye mellom skjermdelen og tastaturdelen når telefonen er åpen. Dette trekker kvalitetsinntrykket ned.

Tastene er skåret ut i en metallplate, og det er ikke noe mellomrom å snakke om mellom dem. De er heldigvis forholdsvis store, men det er fortsatt mulig å trykke feil.

Prikken over i-en er rullehjulet mellom skjermen og tastaturet. Dette bruker du til å bla deg gjennom menyene med. På hver side av selve hjulet sitter det en tast du kan bla deg til høyre eller venstre med. Utenfor her igjen sitter det to menytaster.

Vi syns løsningen er spennende, men hjulet kunne med fordel vært litt strammere. Nå er det såpass lealaust at du lett blar deg for langt. Det er spesielt lett å bomme når du skal markere noe og trykke på det.

Alt i alt syns vi designen er godt gjennomført. Shine er spesiell nok til å vekke oppsikt, uten at det går alt for mye utover funksjonaliteten.

Skjermer og menyerSkjerm: TFT, 2,2", 262 144 farger
Oppløsning: 240 x 320 punkter (QVGA)
Operativsystem: Proprietært LG
Meny: Liste, rutenett
Tekst: T9, multitap
Firmware:

Slik vurderer vi
I hovedbildet kan du blant annet skifte profiler.
I hovedbildet kan du blant annet skifte profiler.
Hovedmenyen er er en liste.
Hovedmenyen er er en liste.

Knallskarp skjerm
For at du skal kunne lage en løsning med en skjerm som sitter bak et speil, trenger du noe som lyser sterkt nok til å trenge igjennom.

Denne oppgaven har LG løst veldig bra. Når skjermen er på, lyser den såpass klart opp at du ikke tenker over at du sitter og titter inn i et speil.

Det er heller ikke verst at LG har klart å kombinere dette med en høyoppløst og skarp skjerm. Vi har egentlig bare godord å si om denne.

Ett ankepunkt har vi likevel. Når du står i sollys, er det ofte veldig vanskelig å se skjermen. Dette kan til en viss grad løses ved å endre på bildekontrasten, men vi syns det er litt tungvint å styre med dette hver gang vi skal ut i sola.

Samme gamle med en vri
Shine benytter de samme menyene som tidligere LG-modeller. På grunn av løsningen med rullehjul fremfor styrepinne er hovedmenyen logisk nok byttet ut med en liste i stedet for et rutenett.

Dersom du vil kan du heller bruke rutenettmeny, uten at vi helt ser behovet.

Menyen består av ikoner til venstre og tekst til høyre. Du blar deg nedover og oppover ved å trekke en finger over rullehjulet.

Vi ble overrasket over at du ikke på en enkel måte kan bla deg igjennom menyen i en sammenhengende bevegelse. Etter en tids bruk ser vi likevel at løsningen LG har gått for er den beste.

Rullehjulet er nemlig ganske så følsomt, og siden du bruker det til både å bla og å trykke, skal du være stø på fingeren for ikke å få en del feiltrykk. Alternativt kan du i stedet bruke venstre menytast for å trykke deg videre i menyene. Dette så godt som elimininerer feiltrykk.

Alt i alt syns vi det fungerer greit nok, men LG burde sette seg ned og finpusse på rullehjulsløsningen før de lanserer oppfølgeren til Shine.

Vi syns imidlerid menyene er pene og lettfattelige, og at LG definitivt ikke henger så langt etter konkurrentene som de har gjort tidligere. Menyene kan likevel ikke matche Nokias Series 40-system.

LG KE970 Shine med abonnement

LG KE970 Shine

LG KE970 Shine med abonnement   Les mer »

LG KE970 Shine   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen