Test

LG GW620

Design og brukervennlighet

Form: Trykkskjerm
Størrelse: 11,5 x 5,7 x 1,2 cm
Vekt: 124 gram
Skjerm: TFT, 3,2 tommer, 320 x 480 piksler, 262 000 farger, kapasitiv
Snarveistaster: Volum/zoom, kamera, tastelås
Inn-/utganger: Micro-USB, minijack
Kortplass: Micro-SD
Eksternt antenne-uttak: Nei
Menysystem: Android 1.5, med muligheter for LGs "egne" menyer.

Firmware:i5700XXIJ5 2.6.27 CUPCAKE.CJ16
Pris: 2300 kroner

Kort sagt:
dsad
 – Kompakt design
– Gode skrivetaster

dsad
 – Noe dårlig respons i skjermen
 – Lett for å komme borti menytastene
 – Mangler norske taster

Utseendemessig gjør ikke GW620 så mye utav seg. Telefonen er stilren og nokså nøytral.

Vi liker størrelsen godt. Telefonen kan sammenliknes med Nokias N97 mini, da det bare er noen få millimeter som skiller de to telefonene fra hverandre størrelsesmessig.

GW620 og N97 mini har forøvrig også like store skjermer, nemlig 3,2 tommer. Vi synes denne skjermstørrelsen kler GW620 godt.

Selve skjermen er vi imidlertid noe skeptisk til. Den reagerer ofte litt dårlig på trykk fra fingrene, og henger ikke alltid med bevegelsen til tommelen din. Dette er et stort minus, siden menyene er laget kun for at du skal bruke fingrene. Noen pekepenn følger derfor ikke med.

Under skjermen sitter det tre taster. En fysisk og opphevet tast, og to berøringsfølsomme. Mens de trykkfølsomme tastene fungerer til å sende deg henholdsvis tilbake et hakk og til hvilemodus-skjermen, gir den fysiske tasten deg ulike menyvalg alt etter hvilket program eller funksjon du bruker.

Vi noterer oss at det er litt for enkelt å komme borti de berøringsfølsomme tastene når du holder på med noe annet på skjermen.

Kort vei til musikk og foto

På høyre side har telefonen to snarveistaster: En til musikkspilleren og en til kameraet. De to tastene har ulik høyde, slik at du fint kjenner forskjell på de når du skal høre på musikk eller ta bilder.

På telefonens venstre side sitter to taster for volumstyring. Her finner du også en USB-utgang, som for øvrig også er telefonens ladeutgang.

Bruk ditt eget hodesett

På toppen av telefonen sitter en på-knapp, som også brukes til å slå av og på skjermen etter behov. Rett ved siden av sitter utgangen for 3,5 millimeters lydplugg. Denne er noe firkantet i formen, og er det eneste som bryter med de ellers så runde kurvene til GW620.

På baksiden sitter kameraet. Dette er uthevet fra resten av telefonen, og har ikke noe linsedeksel for beskyttelse. Du bør derfor holde mobilen unna nøkler og andre skarpe gjenstander hvis du ikke vil ha riper på linseglasset.

Fullt tastatur

Holder du GW620 horisontalt og skyver skjermen oppover, får du frem et fullt qwerty-tastatur.

Skrivetastene er kledd i blå metallic-lakk. Alle er bittelitt opphøyd på midten, og vi hadde ingen problemer med å skille hver tast fra hverandre med fingrene.

Orden i tastene

Mens en del andre qwerty-tastaturer har plassert talltastene midt i skrivetastene (slik at du må aktivere talltastene manuelt), har GW620 fått talltastene i en egen rad på toppen. Liker du dette bedre, er altså GW620s tastatur verdt å merke seg.

Lyset i tastaturet er henholdsvis lyseblått og orange, og fungerer godt. Tastene er også gode å trykke på og gir passelig motstand. SMS-avhengige burde altså ikke ha noe problem med å bruke GW620.

En ulempe er at telefonen ikke har norske taster. Det betyr at du må holde nede og trykke ekstra på a- eller o-tasten, alt etter hva du vil skrive.

Et alternativ er å skrive med tastaturet på skjermen. Her får du et vanlig talltastatur med T9-ordbokfunksjon. Dessverre er også dette unødvendig komplisert å bruke.

I tillegg til at skjermen tidvis reagerer dårlig på trykk, er tasten for å bytte til talltastatur og ekstrategn på samme sted. Har du trykket inn et tall og vil tilbake til bokstavene, må du alltid trykke deg forbi oversikten med ekstrategn.

Dette er imidlertid en vanesak for de fleste, men vi tør påstå at det ikke skal være nødvendig å venne seg til slike lite gjennomtenkte løsninger.

Med i pakken til GW620 får du:

  • Telefon med batteri
  • Lader
  • Håndfrisett
  • Datakabel
  • Brukerveiledning

Ladekabelen og datakabelen er i GW620s tilfelle samme kabel, siden telefonen også lader via USB. Dette er en miljøvennlig og enkel løsning, som også gjør at du kan lade mobilen via PC-en.

Den nye telefonen kjører operativsystemet Android, og med programvareversjon 1.5. Dette er den samme versjonen som du finner på blant andre HTC Hero og Samsung I5700 Galaxy Spica.

Egne menyer

Som HTC har gjort med sine egne menyer Sense, har også LG laget sine egne menyer, S class, til å ha oppå de originale menyene til operativsystemet.

Hos GW620 kan du selv velge om du vil ha de originale Android-menyene eller om du vil ha LGs egne.

Kort fortalt er det ikke de helt store forskjellene mellom de to menysystemene. Velger du Googles egne Android-menyer, får du de slik du er vant til å se de på andre Android-mobiler (se bilde til høyre).

I begge tilfeller består hvilemodus av tre skjermbilder.

Med LGs egne menyer oppå, får du to rader med ikoner på hjemmeskjermen i steden for én. Nederst får du en egen rad med ikoner. Disse er statiske og følger deg over alt i hvilemodus.

Hovedmenyen er også noe annerledes med LGs menyer. Mens de vanlige Android-menyene presenterer menyinnholdet i ett stort rutenett av ikoner, har LG sortert disse inn i kategorier som for eksempel: Kommunikasjon, multimedia, ekstraprogrammer, Google-programmer og nedlastinger.

Begge menystrukturene er i grunn like oversiktlige, og vi konkluderer med at det kun er et spørsmål om personlig smak og behag som vil avgjøre hva du liker best.

Mer på Android Market

Ellers har menyene de samme mulighetene som du har med andre Android-telefoner: Du kan kjøre flere programmer samtidig, og i tillegg laste ned en haug med ekstra programmer fra programvarebutikken Android Market - denne behørig merket med en egen snarvei i hovedmenyen på telefonen.

I Android market finner du programmer i en rekke kategorier. I tillegg kan du laste ned temaer for å forandre på utseendet i menyene på telefonen. I Market trykker du ganske enkelt på det programmet, temaet eller spillet du vil ha, og deretter lastes det ned til telefonen. Alt er imidlertid ikke gratis, og en del av programmene må du finne deg i å betale for.

LG GW620 med abonnement

LG GW620

LG GW620 med abonnement   Les mer »

LG GW620   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen