LG gliser, Motorola blør

Antall solgte telefoner i 2. kvartal

1. Nokia: 122 millioner (21% opp)
2. Samsung: 45,7 millioner (22% opp)
3. LG: 27,7 millioner (45% opp)
4. Motorola: 26,1 millioner (26% ned)
5. Sony Ericsson: 24,4 millioner (9% opp)

* Prosentøkningen viser antall solgte modeller i 2. kvartal i år kontra 2. kvartal i fjor.

Det selges flere og flere mobiltelefoner i verden, noe som har gjort at de fleste mobilprodusentene kunne presentere pene tall fra andre kvartal i år. Unntaket er Motorola, som fortsetter å falle.

Nokia er fremdeles i tet med god margin, etter å ha solgt 21 prosent mer enn i løpet av andre kvartal i fjor. Totalt solgte produsenten 122 millioner telefoner i løpet av april, mai og juni, noe som er over det dobbelte av nestemann på listen: Samsung.

Dette betyr ikke at Samsung har hatt en dårlig periode. Den koreanske produsenten steg med 22 prosent sammenlignet med andre kvartal i fjor, etter å ha solgt 45,7 millioner telefoner.

LG passerer Motorola

Den soleklare vinneren er LG, som med 27,7 millioner solgte modeller har hatt en stigning på hele 45 prosent sammenlignet med samme periode i 2007. Dette plasserer produsenten over Motorola, som ennå ikke har greid å kave seg ut av elendigheten.

LG leverte for øvrig også i fjor svært pene tall for andre kvartal, så dette er en produsent som absolutt er på vei oppover.

Med en nedgang på 26 prosent ser verken nåtiden eller fremtiden lovende ut for den amerikanske kjempen Motorola, som har måttet kutte over 9000 stillinger for å overleve motgangen i markedet.

Sony Ericsson ligger fremdeles på femteplass, og er nok den produsenten som har stjålet minst markedsandeler fra Motorola. Med en økning på ni prosent sammenlignet med andre kvartal i fjor, og totalt 24,4 millioner solgte telefoner, har produsenten likevel liten grunn til å sutre.

Tjener mindre

Til tross for pene salgstall rapporterer samtlige produsenter en nedgang i inntektene for mobilseksjonene sine, noe som skyldes lavere gjennomsnittspris på telefonene og den svake dollarkursen.

(Kilder: bloomberg.com, reuters.com, telecom.com, nokia.com, sonyericsson.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen