Test

LG GD880

Når det dukker opp en stilren LG-telefon i sort og metall, tenker de fleste på sjokolade. GD880 er en slik stilren telefon fra LG, men denne gang uten Chocolate-betegnelsen. På tross av mangelen på søtsaker i navnet, står ikke GD880 noe tilbake i forhold til Chocolate-lekkerbiskener som KG880 og BL40 hva gjelder design. Det er med andre ord ikke uten grunn at GD880 kan smykke seg som vinner av to designpriser.

Design, skjerm og menyer

Form: Trykkskjerm
Størrelse: 10,2 x 4,7 x 1 cm
Vekt: 99 gram
Skjerm: TFT, 3,2 tommer, 480 x 854 piksler, kapasitiv trykkskjerm
Snarveistaster: Volum/zoom, tastelås, kamera
Inn-/utganger: Micro-USB, minijack
Kortplass: Micro-SD (Inntil 16 GB)
Eksternt antenne-uttak: Nei
Menysystem: LG S-Class
Firmware: GD880_10(4G)(C) GD880-MSM76XX-V10a-MAR-24-2010
Pris: Fra 2500 kroner

Kort sagt:
dsad
 – Stilren og lekker
– Herlig skjerm
– Delikate menyer

dsad
 – Firkantet design er ikke så praktisk
 – Menyene er litt upraktiske og trege 

Rette linjer og mørke flater

GD880 er nemlig rett så lekker. Fronten er sort og blank, med unntak av en stripe øverst som utgir seg for å være børstet metall.

Fingeravtrykk er det vanskelig å unngå på en slik sort, blank flate, men skjermen virker i det minste svært solid. Vi prøvde som vanlig å lage riper i skjermen med en binders, men dette gjorde ikke noe inntrykk på GD880. Det er derfor lov å håpe på at GD880 er like lekker også etter en tids bruk.

Skjermen er forøvrig ikke spesielt glatt, noe som gjør at fingrene ikke glir like lett over skjermen som på enkelte andre telefoner.

Sidene på telefonen er preget med riller i den krommede overflaten.Volum- og kameratastene er i samme stil og glir pent inn.

Finish også i detaljene

Spor for minnekort finner du øverst på høyre side av telefonen. Sporet er dekket av et lite skyvedeksel.

Kontakt for lader og datakabel sitter på toppen av telefonen. Også dette er dekket av et deksel, som denne gang vippes opp. At kontakten sitter på toppen av telefonen er en tanke upraktisk hvis du skal snakke i telefonen mens du lader, med mindre du har stikkontakten din midt på veggen. Dekselet over ladekontakten sitter godt og virker nesten å være laget i metall, men går du det nærmere etter i sømmene så ser du at her er det plast som gjelder.

Ladekontakten er flankert av tilkobling for minijack på venstre side, mens av- og påknappen sitter på høyre side. Denne fungerer også som tastelås. Vi opplevde flerfoldige ganger under testperioden at vi utilsiktet skrudde av tastelåsen med telefonen i lommen. På tross av kapasitiv skjerm var det ikke fritt for at vi foretok et og annet ufrivillig utgående anrop under testperioden.

Selv om LG reklamerer med at GD880 er svært så kompakt, er den ikke ekstremt liten. Damer i trange jeans vil neppe finne det behagelig å gå med GD880 i bukselommen på tross av at den ikke har den ekstreme lengden til BL40. Dette skyldes også at GD880 er en kantete telefon. Runde former er totalt fraværende, her er det rette linjer som gjelder.

LG GD880 har en gjennomført design.
LG GD880 har en gjennomført design.
Tilkoblinger er på toppen av telefonen.
Tilkoblinger er på toppen av telefonen.
GD880 er firkantet også på innsiden.
GD880 er firkantet også på innsiden.

Ren touch

Fysiske taster er også fraværende på forsiden av GD880. Slik vi har sett på tidligere LG-modeller er tastene for å ringe og legge på kun virtuelle knapper som dukker opp nederst på skjermen.

Som vi allerede har skrevet er skjermen kapasitiv. Det vil si at den reagerer på berøring. Du bruker altså fingertuppene for å navigere deg rundt i menyen. Er du av den tålmodige typen, er det også mulig å få skjermen til å reagere selv om du har på tynne hansker, mens en penn ikke vil gjøre utslag i det hele tatt.

Delikate menyer

Når du skrur på GD880 fortsetter den å gi inntrykk av å være en lekker telefon. Menyene kan best beskrives som delikate. Ved første gangs oppstart blir du tatt godt vare på, og møtes av en liten innføring i telefonen samt grunnleggende oppsett.

Menyene ligner på S-klasse-menyene fra LG vi har omtalt tidligere. Sammenlignet med nevnte BL40 har GD880 forbedret seg på flere av minuspunktene vi trakk frem den gang.

Les mer om LG-menyene

Det virker som LG har fått en større forståelse for at menyene ikke bare skal være lekre å se på, du skal faktisk bruke telefonen også.

Noen ankepunkter har vi fortsatt, og form er nok fremdeles mer vektlagt enn funksjon. Når du bruker en GD880 så vil du sannsynligvis tenke at dette var riktig så lekkert, men du vil nok også synes at det ikke alltid går så fort. Har du god tid og kan leve med at menyene ikke alltid er like intuitive, vil du nok trives med disse menyene.

Et av ankepunktene vi tidligere har trukket frem, er at enkelte funksjoner er lovlig trege. Dette gjelder hovedsaklig bildegalleriet og musikkbiblioteket. Dersom du bruker disse funksjonene for første gang etter at telefonen har vært skrudd av, er det bare å smøre seg med tålmodighet. Bildegalleriet er en seig opplevelse, og du blir sittende å lure på om telefonen fikk med seg at du trykket når du venter på å vise et bilde.

Nå hadde vi riktignok satt i et minnekort på 8 GB som var omtrent halvfullt med bilder og musikk, men hvordan en telefon er å bruke når den er helt ny og tom er av mer akademisk interesse. Hvis du faktisk bruker telefonen aktivt så er det vanskelig å unngå at både bilder og musikk finner veien inn på minnekortet.

GD880 kjennes litt kantete når den ligger i hånden.
GD880 kjennes litt kantete når den ligger i hånden.
Nederst på startskjermen har du fire praktiske snarveier.
Nederst på startskjermen har du fire praktiske snarveier.

Skjerm er godteri for øyet

Mens du venter på at noe skal skje på telefonen, kan du hvile øynene på en lekker skjerm. At menyene er delikate, har selvsagt skjermen endel av æren for.

Fargene er skarpe, kontrasten er god og ikke minst er oppløsningen utmerket sett i forhold til størrelsen på skjermen. Den høye oppløsningen i forhold til skjermstørrelsen gjør at du ikke ser antydning til piksler selv om du studerer skjermen aldri så nøye.

Er du ute i sterk sol, vil du som på de fleste telefoner slite med å se hva som står på skjermen.

Skjermen og menyene er såkalt multi-touch. Det vil si at du for eksempel kan zoome inn og ut i nettleseren ved å dra to fingre fra og mot hverandre. Unntaket er når du bruker Google Maps, da virket ikke fingerzoom på vårt eksemplar.

Når du holder telefonen opp til øret under samtale låser skjermen seg automatisk. Dette gjør at du ikke utilsiktet blar i menyenen når telefonen ligger inntil kinnet, men gjør også at du har en forsinkelse på et sekund eller to hvis du tar telefonen ned fra øret for å notere noe under en samtale.

Skjermen snur seg automatisk etter hvilken vei du holder telefonen. Vi synes GD880 var i overkant ivrig på å gå over i landskapsmodus. Ofte måtte vi også vri telefonen frem og tilbake for å få skjermen tilbake i vanlig, horisontal posisjon.

Tradisjonell layout

Som det fremgår av skjermbildene til venstre er hovedmenyen ganske tradisjonelt bygget opp og ligner på det vi ser i menysystemer fra andre leverandører.

Ikonene i hovedmenyen er fordelt over tre skjermbilder. Stort sett er fordelingen logisk, men endel innstillinger ligger spredd under forskjellige ikoner og er ikke alltid så logisk å bla seg frem til.

Tilbehør

Tilbehørspakken rommer få eller ingen overraskelser. Laderen er av typen hvor du kan trekke ut selve kabelen og bruke denne som datakabel.

Øretelefonene er av typen som sitter i øret og kan selvsagt også brukes som håndfri.

Minnekort følger ikke med, men her brukes standard Micro-SD minnekort slik at du kanskje allerede har minnekort fra før som du kan bruke.

I esken finner du:

  • Telefon
  • Batteri
  • Øreplugger
  • Lader / USB-kabel
  • Brukerveiledning

LG GD880 Mini med abonnement

LG GD880 Mini

LG GD880 Mini med abonnement   Les mer »

LG GD880 Mini   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen