LG går for Symbian

LG Electronics, som for tiden er verdens femte største produsent av mobiltelefoner, annonserte i dag at de vil lisensiere Symbian OS for bruk i fremtidige telefoner. Dermed ser det ut til at alle de største produsentene nå har satset på å selge Symbian-baserte mobiltelefoner i fremtiden.

Dette betyr ikke at alle telefonene på markedet vil bruke Symbian. Både LG og de andre produsentene kommer til å fortsette å produsere modeller som er basert på andre operativsystemer, mens Symbian OS per i dag er forbeholdt dyrere og mer avanserte modeller, samt smarttelefoner.

At LG nå lisensierer Symbian er gode nyheter for Nokia, som etter å nylig ha kjøpt ut Psion eier hele 63 prosent av det stadig mer utbredte operativsystemet. Nokia har også laget Series 60-grensesnittet, som kan brukes i Symbian-baserte telefoner. Dette har tidligere blitt lisensiert av Siemens, til bruk i SX1, og nå nylig av Panasonic, som i dag annonserte sin første Symbian-baserte mobiltelefon.

Det gjenstår å se hvem som ender opp som den store vinneren i operativsystem-krigen. Blant de hardeste konkurrentene til Symbian finner vi blant annet Microsoft, som med sitt Smartphone operativsystem absolutt bør tas på alvor.

 

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen