LG går for Palm OS

Ryktene har lenge svirret om at PalmSource, skaper av operativsystemet Palm OS, har vært på utkikk etter en allianse med en av de store koreanske mobilprodusentene.

Valget falt på LG, hvilket betyr at LG skal benytte Palm OS i sine neste smarttelefoner globalt. De kommende enhetene fra LG skal inneha funksjoner som er sammenliknbare med fullblods PC-er.

Det er også en mulighet for at LG kommer til å produsere enheten som skal benytte Palm OS sitt første Linux-baserte operativsystem.

Ifølge en talsperson i PalmSource, tar prosessen med å utvikle en mobiltelefon mellom 12 og 18 måneder. Det vil si at vi foreløpig bare må smøre oss med tålmodighet.

Ville spekulasjoner
Palm OS har slitt med å holde hodet over vannet i kampen mot Microsoft og andre programvareprodusenter. Selskapet kom i forrige uke med en melding om en omstrukturering i selskapet, som også innebærer et kutt i 16 prosent av selskapets arbeidsplasser i USA.

Verken PalmSource eller LG har foreløpig offentliggjort noe tall eller annen informasjon rundt avtalen. Det mangler imidlertid ikke på spekulasjoner, noe som har ført til at kursen på Palm OS-aksjer har steget med nesten tre prosent.

Både PalmSouce og LG har gode grunner til å være fornøyd over den nye avtalen. LG får benytte et operativsystem som allerede har et godt grep om markedet, mens Palm OS får en sterk ambassadør for sitt varemerke.

LG selv peker på fordelen med at Palm OS nå har 29 tusen titler innen tredjepartsprogramvare, i tillegg til muligheten til å skreddersy enheter til mobiloperatører verden over.

(Kilder: ZD Net, Mobilemag, Softpedia, Techtree)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen