Test

LG G7050

Design og kvalitet - 

I løpet av den korte tiden LG har vært på det norske markedet har selsakpet rukket å sende ut en rekke designtelefoner. G7050 er den siste i rekken, og skal lokke kundene til hyllene med sin spesielle tasturløsning.

Det skyvbare tastaturet utnytter plassen mye mer effektivt enn på vanlige design og telefonen blir derfor svært liten i forhold til hva størrelsen på skjermen skulle tilsi.

I motsetning til andre telefoner vi har sett med skyvbare tastaturer ligger G7050 sitt tastatur over skjermen. Dette hjelper blant annet til å beskytte skjermen mot riper, men betyr samtidig for at man må dra ned tastaturet for å se hele skjermen.

G7050 er en relativt liten telefon. Riktignok er den litt over to centimeter tykk, men målt i høyde og bredde er dette en svært nett telefon som f.eks. er mindre enn T630. Lett er den også med sine 89 gram.

Vi setter pris på den frekke metallfinishen til telefonen, som gir assosiasjoner til Samsungs nydelige telefoner.

Samsungs kvalitet finner vi riktignok ikke telefonen. For det som ser ut som er hardt metall er i virkeligheten svak plastikk, dekslene samler raskt opp riper og telefonen knirker dessuten en del.

Spesielt tastaturet fremstår som både billig og skrøpelig, og det knirker også noe fælt når man skriver på telefonen. Billig inntrykk til tross, må knappene sies å være av den gode sorten. De er passe store, gir grei motstand og har ingen spesielle svakheter i forhold til andre mobiltelefoner vi har testet.


(Klikk for større bilde)

Utvalget av taster er også bra. Her finner vi ikke bare en fireveis piletast, softknapper, ringeknapper og nummertaster. LG har også fått på plass en egen knapp for å komme rett til kameraet og kalenderen, såvel som en egen knapp på siden av telefonen for å justere volumet.

Et ankepunkt for mange vil være den ytre antennen til G7050. Den hekter seg fast i bukselommen, og ødelegger dessuten et ellers fint design. Stadig færre telefoner kommer med denne lille vederstyggeligheten, men LG ser nesten ut til å ha en forkjærlighet for eksterne antenner i sine modeller.

Overlever du antennen og et litt plastikk-aktig ytre burde allikevel G7050 være verdt en titt for moteløven - dette er en telefon som blir lagt merke til.

Skjerm og menyer - 

Når G7050 er lukket viser skjermen generell informasjon som klokkeslett, dekning, batteristatus. Man kan slå inn nummer og lese innkommende meldinger på telefonen i lukket tilstand, men så snart man skal gjøre noe utover dette må man altså åpne telefonen og ta i bruk hele skjermen.

Når man drar ned tastaturet åpenbarer den både store og godt opplyst fargeskjermen seg. Den har en 120x160 punkters oppløsning, som er det vi finner i de beste modellene i denne prisklassen. Det skulle være nok for de fleste, og sørger for god oversikt i menyer og programmer.

Det som ikke teller i G7050s favør er at skjermen bruker såkalt UFB-teknologi. Dette gir et blekere, mer diffust og "tegneserie-aktig" bilde enn man oppnår med de dyrere TFT-skjermene.

Dette er ikke noe problem ved vanlig bruk av telefonen, men skjermen stiller derimot svakt når man skal begynne å kikke på bilder eller bruke kameraet, siden den lave bildekvaliteten gjør det vanskelig å se hva man tar og har tatt bilde av.

Et siste minus ved UFB-teknologien er at den gjør det vanskelig å se skjermen i sollys, noe som kan være et minus for mange i sommerperioden..

Det er da også en årsak til at både Siemens og Sony Ericsson har satset på TFT-skjermer i sine nyere kameratelefoner, som T630 og ST60.

Når det kommer til LGs menysystem må det sies å være en salig blanding av elegante snarveier og tungvinte løsninger. Sluttresultatet er et "sånn passe" menysystem, som er brukervennlig men alt for knotete til at vi kan gi det en anbefaling.

Som tidligere nevnt har man egne knapper som fører deg rett til kalenderen og kameraet. I tillegg fører hver retning av piletasten til sin respektive funksjon; meldings-systemet, e-post, diktafonen og telefonboken. Alle valg i menyene er dessuten nummererte fra 1-9, slik at man kan hoppe raskt frem og tilbake i menysystemet ved hjelp av nummertastene. Dette åpner for at man raskt og effektivt finner frem i menysystemet.


(Klikk for større bilde)

På den annen side har G7050 også en rekke irritasjonsmomenter som treger ned den daglige bruken av telefonen. For eksempel spretter det opp en irriterende bekreftelsesboks hver bidige gang man åpner telefonen, som i et par sekunder svever over skjermen med den megetsigende beskjeden 'Tlf. låst' og hindrer deg i å ta telefonen i bruk . Akkurat det samme boksen dukker opp når man gjør endringer i menyer og innstillinger. Unødvendig!

Vi var heller ikke helt fornøyde på meldingsfronten. G7050 henger etter når man skriver tekst i meldinger, den støtter ikke æøå når man skriver tekst i MMS-meldinger, den lager ikke stor bokstav etter punktum og man må skru av T9-ordboken for hver gang man begynner på en ny melding. Man har ingen mulighet for å hente ut linker fra meldinger og skal man slette eller redigere meldinger må man åpne dem én for én.

Disse momenentene har selvsagt ikke noen dramatiske utslag for bruken av telefonen, men de er allikevel irriterende og unødvendige. Når både Nokia, Siemens og Sony Ericsson tilbyr telefoner i samme prisklasse som G7050 som kan by på adskillig mer enkle, raske og effektive menyer kan vi vanskelig anbefale LGs løsning til mannen på gata.

LG G7050 med abonnement

LG G7050

LG G7050 med abonnement   Les mer »

LG G7050   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen