Test

LG G5400

Design og kvalitet - 

LG har kun vært tilstede på det norske mobilmarkedet i noen måneder, men er allerede blitt vel kjent for sine rene linjer og sexy design. Da vi testet G7100 ifjor høst berømmet vi telefonen for dens lekre design, og historien gjentar seg med "lillebror" G5400.

Noe av det første vi la merke til ved G5400 var den lille ytterskjermen. Denne viser tid, dekning og batterikapasitet. Man kan velge mellom syv forskjellige farger som bakgrunnslys, som så vil blinke kort hvert tiende sekund. Trykker man inn knappen på siden vil man kunne få opp dato, samt kunne se på de andre fargene på skjermen.

Knappene på telefonen er svært enkelt utformet. Siden LG har spart oss for de fancy vendingene og merkelige taste-utformingene vi finner på alt for mange telefoner for tiden er den veldig behagelig å skrive med. Blått lys på tastene hjelper godt i mørket i tillegg til å heve estetikken over telefonen. På siden finner vi volumknapper samt en liten kontrollknapp som slår av og på lyden når telefonen er lukket. I åpen tilstand er den snarvei til diktafonsfunksjonen.

Når vi er inne på estetikk kan vi jo nevne antennen. Forståelig nok gir en telefon med utvendig antenne bedre dekning,men når det finnes interne antenne-løsninger som klarer å oppnå tilnærmet like god dekning forstår vi ikke hvorfor LG har valgt å beholde den lille saken som stikker ut av telefonen.

Takket være en avrunding nede på telefonen ligger G5400 godt i hånden. Telefonen er rett og slett så god å ta i at den lett kunne erstatte kosebamsen til en teknofantast. Det å snakke i telefonen fungerer også svært godt. Siden telefonen hverken har skarpe kanter eller feilplasserte buer merker vi at G5400 er adskillig bedre å holde mot øret enn for eksempel Siemens CL50.

Noe vi ofte merker med klapptelefoner er at de har et høyt kvalitetspreg, og G5400 er ikke noe unntak. Telefonen føles både solid og robust, men den ligger nok allikevel fortsatt et lite stykke unna det solide helhetsinntrykket man får av for eksempel Samsung E700. Dette kanskje fordi telefonen er enklere i utforming.

G5400 er som G7100 hovedsaklig laget av metall farget i blått og sølv. Telefonen virker svært solid, og undertegnede merket ikke noe til knirking eller dårlig sammensatte komponenter. Med andre ord er G5400 et godt valg om man er ute etter noe annet enn en billig plastikk-telefon. Dette medvirker til å gi telefonen et preg av stil som vi kjenner igjen fra G7100, og vi kan garantere at en som måtte befinne seg på byen ikke måtte føle seg flau med en G5400 i hånden.


Ytterskjermen til G5400 er svært lekker.

Vektmessig er G5400 heller ingen irritasjon, og telefonen veier inn omtrent like mye som Samsung E700 med sine 85 gram. Med andre ord er G5400 en telefon man fint har med seg liggende i lommen til enhver tid. Dermed er G5400 på seierspallen blant de letteste kamskjelltelefonene her til lands, og vi håper inderlig at det er flere produsenter som tar sikte på denne vektklassen.

Dimensjonene til G5400 er også sterke. 8,6 cm i høyden og 4,6 cm i bredden er ikke stort fyldigere enn markedets minste, Siemens CL50. Dette er altså en telefon som burde passe til de fleste jakkelommer, og som er et levende bevis på at kamskjelltelefoner ikke nødvendigvis må være store og veie over 100 gram.

LG G5400 med abonnement

LG G5400

LG G5400 med abonnement   Les mer »

LG G5400   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen