TEST: LG Flatron IPS231

Test LG Flatron IPS231

Denne skjermen er definitivt verd pengene

Spesielt dyr er den ikke, og funksjoner er det mange av.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Konklusjon

Med Flatron IPS231 har LG satt sammen en skjerm som ikke bare har god bildekvalitet, men som også er relativt funksjonsrik og ikke minst er den veldig godt priset.

Det er ikke alt du kan forvente av en skjerm til 1700 kroner, men her får du virkelig verdi for pengene. Skjermen sprer sine 1920 x 1080 piksler ut over 23", et format som er ypperlig for kontor- og lett bruk på en arbeidsstasjon.

Skjermen baserer seg på et IPS-panel, og har LED-bakgrunnsbelysning. Det slår godt ut når det kommer til bildekvaliteten. Den matte overflaten gir bildet rolige og balanserte farger, og det meste gjengis korrekt. Samtidig noterer vi oss at sortnivået er godt og jevnt, selv om vi har sett bedre.

Oppsummert


+ Generelt sett god bildekvalitet
+ Kan reguleres på mange måter
+ Godt sortnivå
+ Pris
+ Matt overflate


- Mangler HDMI
- Ikke spesielt god på hvitt

Skjermen er imidlertid noe grøtete når det kommer til hvittoner, og de bærer generelt et blåstikk. Så lenge du ikke dekker hele skjermen med en lys hvittone, ser du heldigvis ikke mye til det i praksis. Med det sagt legger bildekvaliteten opp til at skjermen er en god «allrounder», men den mest ihugga spilleren bør holde seg unna med tanke på den noe lange responstiden.

Når det kommer til bruken av skjermen, er vi meget fornøyd med at LG har klemt på plass både høydejustering og pivot, spesielt med tanke på hva skjermen koster. Den er imidlertid noe slarkete. Det er den også, så dette kan vi akseptere til denne prisen. Tilkoblinger er det også sparsomt med, vi ville i det minste ha sett en HDMI-tilkobling.

Totalt sett er LG Flatron IPS231 en jevnt over en god skjerm. Den har sine feil og mangler, men når den ikke koster mer enn 1700 kroner har vi null problem med å anbefale dette kjøpet.

LG Flatron IPS231

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen