Test

LG F2100

Design og kvalitet - 

LG F2100 er utvilsomt en søt liten kamskjelltelefon. Håndsettet vi har fått til test, skiller seg fra produktbildene fra LG. Telefonen som er til salgs i Norge er nemlig blå/grå, ikke grå/grå som alle produktbildene viser. Vi synes dette forstyrrer designet en smule, men det hjelper for å skille modellen ut fra de andre små asiatiske kamskjellmodellene der ute.

Ellers gjør målene 90 x 43 x 23 mm F2100 til en temmelig liten telefon, spesifikasjoner tatt i betraktning. Vekten på 89 gram er vel heller ikke noe som gjør at den sliter hull i bukselommen. Det at telefonen runder inn mot bunnen gjør at den ser mindre ut, samt ligger godt i hånden.

Grunnfargen til F2100 er altså grå. Denne gråfargen skal naturligvis skape en illusjon om metall, men det er aldri noen tvil om at den lave vekten skyldes bruk av plast. Til tross for dette virker F2100 å være en solid telefon. Toppdekslet og bunndekslet som utgjør kamskjellsformen er godt støpt sammen, og det er ikke noen slark i åpningsmekanismen.

Batteriet er som på mange små kamskjelltelefoner en del man klipser rett på. Batteriet som følger med F2100 sitter som støpt, ja faktisk så bra at det nesten bød på hodebry når vi skulle ta det av telefonen.


(Klikk for større bilde)

Forsiden av telefonen har, foruten den blå plasten, en ubeskyttet kameralinse, fotolampe og ikke minst en skikkelig ytre skjerm.

Knappene for å justere volum er plassert på den venstre siden. Den andre siden rommer en knapp for å hente frem kameraet, et sort deksel som skjuler den infrarøde porten og en utgang for håndfrisett.

Samtlige av åpningene i F2100 er dekket til for å unngå at støv og vann trenger inn i telefonen. Vi synes naturligvis at dette er et bra konsept, men i dette tilfellet er det gjort på en dårlig måte. Porten for håndfrisett er som nevnt tildekket av en plastluke, men plasten er for hard, og på grunn av et uvanlig design av pluggen til håndfrisettet må plasten bøyes bort med makt hver gang du skal plugge til håndfrien. Laderåpningen er ikke dekket til i det hele tatt.

Innsiden av telefonen
Tastesettet er godt oppbygd, med små bølger i utformingen og litt luft i hver høyderetning. Den luftige plasseringen av tastene gjør det lettere å skrive raskt for de som har litt større fingre.

Foruten 1 til 9-taster og de to vanlige menyknappene har F2100 røde og grønne telefonknapper, en knapp for å koble opp wap og til slutt en knapp for å aktivere kameraet.


(Klikk for større bilde)

Metalldesignet på tastene med blått bakgrunnslys ser ganske stilig og eksklusivt ut, og undertegnedes mor likte både designet og størrelsen på knappene. Her trenger man altså ikke tannpirkerfingre for å kunne bruke telefonen, til tross for at telefonen er så liten som den er. Taster utformet i metall bråker som regel mer enn taster i plast, og det er også tilfelle med F2100. Lydnivået er likevel ikke så høyt at det kan kalles sjenerende.

Alt i alt gir F2100 en godkjent kvalitetsfølelse prisen tatt i betraktning. Jentene liker den, og sammenlikner den raskt med den gamle traveren Samsung E700. En sammenlikning som slettes ikke er dum, siden både størrelse, vekt og spesifikasjoner er temmelig like. Vi synes likevel at kvalitetsfølelsen på E700 er et hakk høyere, og siden prisen på disse håndsettene nå er ganske lik, kan det være verdt å prøve ut begge for å finne din favoritt.

LG F2100 med abonnement

LG F2100

LG F2100 med abonnement   Les mer »

LG F2100   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen