Test

LG C1100

Design og kvalitet - 

LG C1100 er en av de mer beskjedne kamskjellsmodellene på markedet, og vil nok raskt falle i smak blant de som leter etter en liten og pen enhet som glir lett ned i lommen.

Med dimensjoner på 82 x 43 x 22 mm, og en vekt på 78 gram kan telefonen glatt føye seg inn i rekken blant de minste kamskjellsmodellene på markedet.

Et av de mest karakteristiske trekkene til enheten er at den har fått et speil istedenfor en utvendig skjerm, noe som tar seg ganske så bra ut sammen med resten av telefonens sølvfargede ytre.

Speilet er også en av hovedgrunnene til at det flere ganger ble kommentert at dette måtte være en jentemobil. Med andre ord så finnes det bedre valg hvis målet med ny telefon er å fremheve sin maskulinitet.

Kvalitetsfølelsen telefonen gir er det ingenting å si på. Telefonen er fri for knirking og ulyder, og har heller ikke løse deler.

Telefonens taster kan nok være en smule harde for noen, særlig for de som er vant med telefoner fra Samsung eller Nokia. Dette er allikevel noe man venner seg fort til, og tastene kan ikke på noen måte kalles dårlige.

Under tastene finner man et blått lys, noe som både tar seg bra ut og er praktisk i mørket.

Alt i alt synes vi LG har lykkes veldig bra med utformingen av denne telefonen, som er liten nok for de aller fleste, men som samtidig er både solid og gir bra kvalitetsfølelse. Hvis vi skal klage på noe, så må det være at telefonen har utvendig antenne

Skjerm og menyer - 

Billig og grei skjerm
Skjermen til C1100 er av typen UFB. Denne skjermtypen er ikke like skarp og klar som TFT-skjermene, men koster til gjengjeld mindre, og bidrar dermed kraftig til at telefonen kan prises lavt. Ettersom telefonen verken har kamera eller spill med avansert grafikk trenger man uansett ikke bedre skjerm enn dette.

Skjermens oppløsning er på 128 x 128 piksler, altså det samme som de fleste Series 40-telefonene til Nokia. Dette er ikke direkte imponerende, men de som kjøper denne telefonen er uansett ikke de som er mest opptatt av multimedieopplevelsene. Fargedybden er på 65 536 farger.

Som vi tidligere har nevnt har denne telefonen ingen utvendig skjerm. En av de klareste fordelene med dette er at batterilevetiden øker. Bakdelene er blant annet at man ikke kan se hvem som ringer eller sjekke klokka uten å åpne opp telefonen.

Telefonens menyer er både logiske og enkle, noe som delvis skyldes at denne telefonen har færre funksjoner å velge mellom enn de aller fleste andre modellene på markedet. Vi savner muligheter for å vise menyene som et rutenett. At man må bla sidelengs for å komme frem til det menyvalget man ønsker burde høre fortiden til.

Telefonens navigasjonstast fungerer ikke bare som et verktøy for å bla i menyene. Ved å trykke inn de forskjellige retningene på denne tasten kommer man seg raskt og smertefritt til både meldinger, telefonbok og lydinnstillinger.

Praktiske snarveier
I tillegg til de forhåndsprogrammerte snarveiene kan man legge inn ni menyvalg som dukker opp når man trykker inn den nedre delen av navigasjonstasten. Ettersom dette er en telefon med forholdsvis få funksjoner, kan man legge inn alt man bruker i denne snarveien. Man trenger faktisk ikke gå inn i hovedmenyen i det hele tatt etter at man har blitt fortrolig med snarveisfunksjonene her.

Snarveier er en ofte undervurdert funksjon når man skal kjøpe ny telefon, først og fremst fordi dette er en mulighet man oftest ikke tar i bruk før man har brukt telefonen en stund.

På telefonens venstre side finner man dedikerte taster for å stille volumet under samtaler. Disse tastene skjønner man verdien av når mer eller mindre høylytte bekjentskaper ringer for å gi rapport om stemningen på julebordet.

Alt i alt har vi egentlig ingenting å utsette på verken skjerm eller menyer. Det er riktignok ingenting som imponerer, men man kan ærlig talt ikke forvente seg TFT-skjerm og revolusjonerende 3D-menyer når man snakker om en enhet til rett over tusenlappen.

LG C1100 med abonnement

LG C1100

LG C1100 med abonnement   Les mer »

LG C1100   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen