LG og Dolby skal gi deg godlyd. (Foto: LG)

LG blir først med Dolby

Dolby Mobile i aksjon.
Dolby Mobile i aksjon. (Foto: Simen J. Willgohs)

Dolby Mobile

Dolby Mobile er en programvare fra Dolby Laboratories, som inneholder flere elementer for å forbedre lydkvaliteten i mobiltelefoner.
I tillegg til støyreduksjon og komprimering av musikkfilene uten tap av kvalitet, byr programvaren på funksjoner som Mobile Surround.
En egen Dolby-logo skal plasseres på alle telefoner med programvaren under panseret.

Under Mobile World Congress tidligere i år viste Dolby Digital frem programvaren Dolby Mobile, som er en mediespiller for mobiltelefoner.

Programvaren forbedrer lydbildet drastisk, noe vi selv fikk erfare etter å ha prøvd mediespilleren på en Nokia N95 8GB.

LG først i Europa

Til nå har Dolby-lyden vært forbeholdt det japanske markedet, der Sharp rundt årsskiftet lanserte telefonene SH905iTV og SH905i med programvaren installert.

I dag kunngjorde imidlertid LG at de har inngått en avtale med Dolby om bruk av mediespilleren, og at de første Dolby Mobile-modellene skal være på markedet i løpet av fjerde kvartal i år.

– Vi tror denne teknologien vil heve listen for lydkvalitet i multimedietelefoner, og forventer at Dolby Mobile vil hjelpe oss å skape en ny trend i mobilindustrien, uttaler sjefen for LGs mobildivisjon, Dr. Skott Ahn, i en pressemelding fra selskapet.

Gode dager for LG

LG har gått fra å være en rimelig anonym (ihvertfall her til lands) produsent til å være en av de mest interessante mobilleverandørene av alle. I andre kvartal i år opplevde selskapet en økning på hele 45 prosent. Telefoner som KE850 Prada og KU990 er håndfaste beviser på at LG absolutt vet hva de driver med, og med Dolby på laget ser ikke fremtiden mindre lys ut for produsenten.

(Kilder: LG)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen