LG viser trådløs 4K-strømming
(Bilde: LG)

LG viser trådløs 4K-strømming

Ny teknologi gir Ultra HD-TV-ene nye funksjoner.

Den teknologiske utviklingen på TV-fronten går i et forrykende tempo, og for tiden er det Ultra High Definition-TV-ene (UHD) som for alvor er i vinden.

Flere aktører har allerede vist frem TV-modeller som støtter det nye 4K-formatet, deriblant Sharp, Sony og LG.

Høyoppløst overføring

Sistnevnte selskap, sørkoreanske LG, har nå presentert en helt ny, trådløs overføringsteknologi for den kommende 4K-oppløsningen. Nyvinningen vises frem under Mobile World Congress-messen i Spania.

Teknologien, som LG påstår er verdens første, skal visstnok sette deg i stand til å overføre 4K-innhold fra mobile enheter til en UHD-TV i sanntid. Dette innebærer at du for eksempel kan spille av videoklipp eller kjøre spill i 4K-oppløsning på TV-en fra smarttelefonen.

Ifølge LG byr den nye teknologien på rask og jevn overføring med minimalt med forsinkelse og tap av data. Selskapet forteller også at under overføringen vil innholdet automatisk tilpasses TV-oppløsningen, noe som ser ut til å antyde en skaleringsfunksjon.

Ligger frem i tid

Systemet skal visstnok også forbruke rundt halvparten så mye strøm som andre, tilsvarende løsninger. Dette oppnås ved å redusere belastningen til prosessoren i den mobile enheten betraktelig.

Den nye teknologien er ennå under utvikling, og løsningen forblir ganske ubrukelig så lenge det ikke finnes kompatible enheter på markedet som man kan bruke sammen med UHD-TV-ene. Det blir nok altså en stund til LGs idé får noe praktisk nytteverdi.

LG skal imidertid være i dialog med andre aktører om å adoptere teknologien. Selskapet har selv utviklet en smarttelefon-prototype som benyttes under demonstrasjonen.

Lurer du på hva 4K er?
Det vil gi fremtidens TV-er fantastisk bilde »

(Kilder: LG, HDTVtest)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen