Den japanske utgaven av LG Optimus G Pro, som nå er lansert i samarbeid med NTT Docomo. (Bilde: LG)

LG viser superversjon av Optimus G i Japan

Optimus G Pro får 5-tommers 1080p-skjerm.

LGs kommende toppmodell LG Optimus G vil lanseres i Norden i februar, har vi fått bekreftet fra LG.

Men til tross for at dette er en telefon med ganske heftige spesifikasjoner, har den japanske mobiloperatøren NTT Docomo nå lansert Optimus G Pro, en enda råere utgave av telefonen.

LG Optimus G Pro har en 5-tommers skjerm med oppløsning på 1920 x 1080 punkter, det vil si 1080p "Full HD". Den vanlige Optimus G-modellen har en 4,7-tommer med oppløsning på 1280 x 768 punkter. Det betyr at punkttettheten på skjermen er økt fra 312 ppi til 440 ppi. Retina-skjermen på iPhone 5 har til sammenligning en punkttetthet på 326 ppi.

På CES-messen i januar ble det vist flere mobiltelefoner med Full HD-skjermer, blant annet ZTE Grand S og Sony Xperia Z. Dette er altså en skjermoppløsning som kommer til å bli stadig mer vanlig i toppmodellene fremover.

Kun i Japan

Optimus G Pro-modellen som ble lansert nå i Japan vil ifølge LG ikke være den samme som eventuelt vil bli lansert andre steder i verden senere.

– Optimus G Pro, som ble introdusert i dag, er en japansk modell for det japanske markedet. Den er forskjellig fra den Optimus G Pro som snart vil bli lansert i Korea, til tross for at navnet er det samme. Lanseringer i andre markeder har ikke blitt bestemt ennå, heter det i en offisiell uttalelse fra LG.

Lanseringen er likevel interessant, siden den kan gi en indikasjon på hva vi kan komme til å få se på Mobile World Congress i Barcelona i slutten av februar. Amobil.no stiller med tre journalister på messen, for å holde deg oppdatert.

Den japanske Optimus G Pro-modellen er ifølge The Verge rundt 1,5 millimeter tykkere enn den vanlige Optimus G-modellen. Dette kommer i hovedsak av at batteriet er større – 3000 mAh mot 2100 mAh i Optimus G. Telefonen benytter en 1,7 GHz firekjerners Snapdragon S4 Pro-systembrikke, og den kommer med Android 4.1 installert.

Les også: LGs råeste mobil får bakside i glass

(Kilde: Engadget og The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen