Denne TV-en er like dyr som en seilbåt
(Bilde: LG)

Denne TV-en er like dyr som en seilbåt

Kinoformat og 4K er selvfølgeligheter i denne prisklassen.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

LGs enorme 4K-monster, ved navn 105UB9, er nå klar til levering i Korea i løpet av noen få dager. Selskapet må likevel se seg slått av Samsung, som for kun få dager siden lanserte sin tilsvarende, ekstremt kostbare konkurrent. Dog ser det ut til at det blir LGs nye flaggskip blir den billigste av de to, selv om de altså ikke er først ut.

Forspillet til de to kjempene fant sted i forkant av årets CES-messe i Las Vegas, hvor både LG og Samsung kunne avsløre at de enorme 105 tommer store 4K-TV-ene var ett steg nærmere produksjon. 

Det koster å være kar

Har du sett deg lei av skrytet til naboen som nylig har investert i en stor flatskjerm, er LGs nye 105-tommer noe som vil kunne sette en effektiv stopper for det. En annen ting du kan «skryte» av i samme slengen, er den vannvittige summen du eventuelt vil måtte betale. 

LGs nye buede 4K-kjempe er nemlig alt annet enn billig. Ifølge Engadget skal den koste rundt 120 millioner koreanske won, noe som tilsvarer rundt 725 000 norske kroner – og det er før moms og andre eventuelle avgifter er lagt til. 

Sammenlignet med Samsungs tilsvarende monster, som koster rundt 740 000 tusen kroner før momsen er lagt på, blir altså LGs 105 tommer noe billigere. Allikevel må du belage deg på å svi av over 900 000 kroner før den står hjemme i stuen din. 

Skiller seg ut på flere måter

LGs nye TV skiller seg også ut på annet enn størrelse og prislapp. Det er også, på samme måte som Samsungs alternativ, en TV som kan vise deg ekte kinoformat, 21:9, der du slipper å ha de smale stripene oppe og nede når du ser film. Et format som vi tidligere kun har sett Philips forsøke seg på, før de i 2012 valgte å legge ned produksjonen av sin Cinema-serie

For at ikke bildene skal ende opp i bare grøt på den enorme skjermen er også oppløsningen høy. TV-en betegnes som en såkalt 4K-TV, selv om den i realiteten viser deg enda litt høyere oppløsning. Det fordi formatet gjør at det trengs flere horisontale piksler, så oppløsningen er 5120 x 2160 piksler totalt. 

Buede TV-er er en av de nye trendene i år 
Her er forklaringen på hvorfor de er det »

(Kilde: Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen