Slik skal V30 se ut, ifølge tidligere lekkasjer.
Slik skal V30 se ut, ifølge tidligere lekkasjer. (Bilde: OnLeaks)

LG V30 får unikt kamera

LG har avslørt enda mer informasjon om det kommende flaggskipet.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

LGs neste toppmodell V30 nærmer seg lansering, og for å pirre nysgjerrigheten til forventningsfulle fans har selskapet begynt å dele spennende opplysninger om mobilen. Sist gang hintet de om skjermen, ogi en ny pressemelding røper LG flere detaljer om kameraet til V30.

LG vil nemlig at V30 skal skille seg fra andre toppmodeller når det gjelder kameraegenskaper. Det har de gjort ved å gi V30-kameraet det de kaller den største blenderåpningen av alle mobilkameraer.

LG V30, forventede spesifikasjoner

Operativsystem: Android
Skjerm: 6 tommer OLED, 1440 x 2880 piksler
Prosessor: Snapdragon 835
Batteri: 3200 mAh
Kamera:  To kameraer bak, 13 megapiksler
Diverse: Trådløs lading, fingeravtrykksleser bak, IP68-sertifisert
Trolig lansering 31. august

Rekordlavt blendertall

Flaggskipet skilter med blendertallet f/1.6, som ifølge LG vil levere 25 prosent mer lys til sensoren enn et kamera som bruker det mer vanlige blendertallet f/1.8. Ellers er det verdt å merke seg at LG skal benytte glass i V30-kameraet, som både skal samle lyset bedre og som gir bedre fargegjengivelse. 

Ellers kan LG avsløre at V30-kameraet har kuttet kantforvrengningen med én tredjedel ved vidvinkelfotografering sammenlignet med forgjengeren V20. Kameraet får videre laserdeteksjon og optisk og elektronisk bildestabilisering, og til tross for de tekniske forbedringene sier LG at kameramodulen blir hele 30 prosent mindre enn på forgjengeren V20. 

Slik illustrerer LG kameraforbedringene man finner på V30..
Slik illustrerer LG kameraforbedringene man finner på V30.. Foto: LG

Rammeløs skjerm

Produsenten lover at V30-kameraet er bedre enn det man finner på V20 på samtlige punkter. Som vi påpekte i vår test av V20 har denne allerede et meget godt kamera, så det ser altså ut til at fotoentusiastene vil bli mer enn tilfredse med den neste toppmodellen, om de tekniske forbedringene slår like godt ut i praksis som LG lover. 

Det finner vi først ut når vi omsider får testet mobilen. Av andre opplysninger om V30 fortalte LG nylig at mobilen får en 6-tommers skjerm med QHD-oppløsning på 1440 x 2880 piksler med en topp- og bunnrammen som er blitt redusert med henholdsvis 20 og 50 prosent sammenlignet med forgjengeren V20, altså veldig tynne rammer.

Lanseringstidspunktet er ennå uvisst, men mobilen skal etter alt å dømme vises frem på et arrangement i Berlin den 31. august, så snart vil trolig alle detaljer bli avslørt.

Apples nye toppmodell er også på vei: Dette er det nyeste bildet av iPhone 8 »

Prisguiden.no er en kommersiell partner av Tek.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon. Du kan lese mer om Prisguiden her »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen