Dette er et av de tidligere lekkede bildene som angivelig viser LG G5.
Dette er et av de tidligere lekkede bildene som angivelig viser LG G5. (Bilde: Droid Life/Tek.no, montasje)

LG skal lansere to flaggskip-mobiler i år

Det sørkoreanske selskapet har store planer for 2016.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

LG har akkurat lagt frem sine resultatstall for det siste kvartalet, og der dukket det opp en interessant opplysning. Det ser nemlig ut til at selskapet skal lansere hele to mobiltelefoner i det øvre segmentet i inneværende år.

I pressemeldingen kommer det frem at selskapet tror det vil komme flere flaggskip-lanseringer fra andre aktører i tiden fremover, og at det er derfor LG nå forbereder seg ved å satse hardt på toppmodeller.

Hardere konkurranse

– Konkurransen i mobilmarkedet forventes å bli hardere i 2016 på grunn av flere premiummodeller fra konkurrenter og tøffere priskonkurranse på massemarkedet. Introduksjonen av to nye flaggskip og en mer kostnadseffektiv verdikjede forventes å gi høyere lønnsomhet i 2016, skriver LG.

Konseptskisse av LG G5.
Konseptskisse av LG G5. Foto: Matt Kim/CNET

Selskapet avslørte ingen flere detaljer om hva det er LG har i ermet. Det er imidlertid svært nærliggende å anta at i alle fall én av dem er LG G5, som det allerede har lekket en god del informasjon om.

Splitter nytt design

Ifølge de lekkede opplysningene får LG G5 blant annet en fullstendig designmessig overhaling, som trolig vil innebære en unibody-utforming i metall og glass. Når det gjelder tekniske spesifikasjoner får den antakelig en Snapdragon 820-prosessor, opptil 4 GB minne og 32 GB lagringsplass.

Skjermen vil trolig bli på 5,5 tommer og by på den samme oppløsningen som før, altså 2 560 x 1 440 piksler. Hovedkameraet får ifølge noen kilder en oppløsning på 21 megapiksler, mens andre hevder den får 16 megapiksler, samme som på G4.

Kildene er ikke helt enige om mye av informasjonen. Ingenting er heller bekreftet av LG, men noen av opplysningene, først og fremst designet, ser ut til å ha blitt ytterligere underbygget av en ny lekkasje for noen dager siden

LG lanserte nylig en annen snedig mobil: LG V10 har premiumfølelse så det holder »

(Via Android and Me)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen