LG satser tungt på Ultra HD
(Bilde: LG / Shutterstock)

LG satser tungt på Ultra HD

Lanserte en drøss nye TV-er.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

LG er fortsatt den eneste produsenten som tilbyr deg OLED-TV på markedet. Denne posisjonen ser det ut til at de får beholde enn så lenge, selv om mye tyder på at både Philips og Panasonic jobber med teknologien. 

Selskapet hviler dog ikke på laurbærene, og introduserer flere OLED-modeller i år. Likevel velger de ikke å legge alle eggene i samme kurv, og klinker til med en rekke nye LCD-modeller i 2015 i tillegg til OLED. Blant annet er alle de kommende UHD-modellene basert på LCD-teknologi og IPS-paneler, melder Flatpanels.

9-serie 

LG UF950V.
LG UF950V. Foto: LG

LG kommer etter alt å dømme med fire nye LCD-serier som kan gi deg ultra HD-oppløsning. Den beste av dem blir en ny 9-serie der de to modellene UF950V og UF940V blir hovedrolleinnehaverne. 

Begge TV-ene har det selskapet kaller «ColorPrime»-teknologi, altså kan de vise deg et bredere fargespekter enn hva dagens modeller kan. En av forskjellene mellom de to modellene er at UF940V har «Quantum dots», mens UF950V på sin side har tatt i bruk den samme fosfor-teknologien som sin japanske konkurrent Panasonic. I tillegg skal UF950V ha et 4.1 lydsystem fra Harman Kardon. 

De to modellene vil begge komme som enten 55 eller 65 tommer, og kjører operativsystemet WebOS. Prisene på skjermene er enda ukjent, men nedenfor kan du sette opp en prisvarsel så får du beskjed så fort den er på plass i butikkhyllene. 

8-serie 

LG 8-serien.
LG 8-serien. Foto: LG

Selskapet kommer også med en ny 8-serie med støtte for UHD. Også her kan du velge mellom 55 eller 65 tommer når det kommer til størrelse, og på papiret virker denne serien å ha en del til felles med sin storebror. 

Det den dog ikke har er støtte for et større fargerom, hvilket betyr at du må nøye deg med det samme antall farger som det dagens TV-er viser. Likevel har også denne serien nyeste utgave av WebOS, som betyr at du blant annet har full støtte for HVEC og VP9-formatene, og med det kan strømme blant annet 4K-innhold. 

Samtidig ser det ut til at modellen vil få en firekjerners prosessor og får det LG kaller «Cinema Design». Hva modellene blir hetende her på berget er fortsatt litt usikkert, men ting kan tyde på at det kommer både en flat (UF855V) og en kurvet utgave. Den kurvede modellen skal angivelig få navnet UG870V.

7-serie og 6-serie 

LG UF770V.
LG UF770V. Foto: LG

Lenger ned på skalaen finner vi en ny 7-serie. Også denne modellen kan gi deg UHD via et IPS-panel, men er på papiret litt enklere utstyrt enn de to seriene ovenfor. 

Enn så lenge vet vi ikke mye om denne nye modellen, annet enn at den etter alle solemerker kommer til å få betegnelsen UF770V, og blir tilgjengelig i størrelsene 43, 49, 55, 60, 65, 70 og 79 tommer. I tillegg vil de ha støtte for nyeste versjonen av WebOS som betyr at den kan håndtere både HVEC og VP9. 

Ønsker du deg en LG TV med UHD til billigst mulig pris blir den nye 6-serien innstegsmodellene i år. Den best utstyret modellen vil få navnet UF690V og skal ha WebOS. Det vil også komme en billigere modell, UF675V, men denne er det uklart om får WebOS eller ei. 

Kjøper du deg heller en OLED gjelder det å ha tungen rett i munnen:
Et feilgrep og TV-en kan være ødelagt » (Ekstra)

(Kilde: Flatpanels)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen