Med WiSA-standarden kan man blande trådløse lydprodukter fra forskjellige produsenter.
Med WiSA-standarden kan man blande trådløse lydprodukter fra forskjellige produsenter. (Foto: WiSA)

LG satser på trådløs lydstandard som overgår både Bluetooth og Wi-Fi

De siste årene har trådløs lyd virkelig tatt av. I dag gir mange av våre favorittøreplugger og -hodetelefoner oss muligheten til å kutte kablene og bare strømme lyden direkte.

Men det er ikke bare på farten det er praktisk å være trådløs. Vi vil gjerne har færre ledninger i huset også, så det er derfor gledelig å høre at LG har planer om å putte inn den trådløse lydstandarden WiSA i sine kommende TV-toppmodeller.

Ikke hørt om WiSA før sier du? Det er kanskje ikke så merkelig, ettersom trådløs lyd ikke trenger være noe mer komplisert enn en Bluetooth-forbindelse – og det er på dette nivået vi ofte holder oss.

Ifølge WiSA-gjengen selv har de en brukbar standard. Foto: WiSA

Men når flere høyttalere skal samarbeide kreves det noe mer komplisert, og det er her WiSA kommer inn. Forkortelsen står for Wireless Speaker & Audio, og rent praktisk er det en standard som uten bruk av kabler kan levere 24-bit, 48kHz/96kHz digitallyd. Den støtter opptil åtte kanaler og takler standarder som Dolby Atmos og DTS X.

Én stor fordel med WiSA-sertifisert utstyr er at du fritt kan mikse forskjellige enheter fra forskjellige fabrikanter i samme surroundoppsett. Mange av dagens trådløse surroundløsninger gjør at du kun kan bruke høyttalere fra den samme produsenten.

B&O og Klipsch er med

Det hjelper dog ikke med standarder dersom ingen benytter seg av dem, så vi ser at WiSA på plass i LGs kommende toppmodeller er et spark i riktig retning. Men da må flere henge seg på med kompatibelt utstyr.

Heldigvis står ikke LG alene. Klipsch, Bang & Olufsen og Electrocompaniet er blant produsentene som har fått snekret sammen høyttalere med WiSA-støtte, og sterke navn som Harman/Kardon, JBL, Pioneer, Foxconn og Microsofts Xbox er med i klubben.

At LG nå satser nok på teknologien til å putte det inn i nye TV-er er uansett et godt tegn, og trolig får vi høre mer om WiSA en eller annen gang i løpet av 2019.

Hva med trådløse solbriller?
Dette er Bose Frames >>>

(Kilde: Digital Trends)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen