LG-reklame sensureres

Bilkø eller ikke, LG får ikke lov til å bruke reklamen sin der mobilen ble brukt bak rattet. (Illustrasjonsbilde: Istockphoto / Luis Pedrosa)
Bilkø eller ikke, LG får ikke lov til å bruke reklamen sin der mobilen ble brukt bak rattet. (Illustrasjonsbilde: Istockphoto / Luis Pedrosa)

I England har LG fått reaksjoner på en av sine reklamer, der mobilen blir brukt bak rattet. I scenen vises det en kvinne som står i bilkø mens hun trykker på mobilens skjerm.

33 klager

Et selskap som kan sammenlignes med forbrukerombudet i Norge mener at dette kan provosere til mobilbruk bak rattet, og at det dermed er brudd på markedsføringsloven. Selskapet har fått inn 33 klager fra seere som mener reklamen er upassende.

Advertising Standards Authority, markedsføringsmyndighetene i England, konkluderer med at reklamen ikke lenger kan vises i sin opprinnelige form.

– Hun bare later som

For å forsvare reklamen sin, sier LG at damen i reklamen kun forestiller seg at hun bruker mobilen, og at hun bare trykker på den for å fantasere om hva hun kunne gjort med mobilen sin i stedet for å stå i bilkø.

(Kilder: The Press Association)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen