Det er ikke bare inntoget av Android 4.0-telefoner som går i sneglefart.

Test LG Optimus L7

Det er ikke bare inntoget av Android 4.0-telefoner som går i sneglefart. (Bilde: Audun M. Solheim)

Optimus L7 blir forbikjørt av snegler

Men det kan likevel være gode grunner til å kjøpe den.

Konklusjon

dsad
+ Stor skjerm til lite penger
+ Oppdatert operativsystem
+ NFC i praksis

dsad
- Henger etter
- Svakt batteri
- Svak Facebook-integrasjon
- Bakdeksel lite tillitsvekkende

En billig smarttelefon som både har stor skjerm og kjører siste versjon av de populære Android-menyene, Android 4.0 eller Ice Cream Sandwich, høres ut som en drøm for de fleste.

LG Optimus L7 P700 er nettopp dette, selv om telefonen har enkelte svakheter også.

Her får du nemlig en en telefon med stor og lyssterk skjerm og siste variant av Android-operativsystemet, til bare drøyt to tusen kroner uten abonnement.

Bare det at Optimus L7 har Android 4.0, er et pluss i seg. Selv om Ice Cream Sandwich ble lansert for lenge siden, har det nemlig tatt tid før dette har blitt standard i nye Android-telefoner. Enda lenger tid ser det ut til å ta for de som har en eldre Android-telefon og som venter på oppdatering.

Med Optimus L7 slipper du å bekymre deg for dette. Her har du en telefon med et oppdatert operativsystem som ikke vil bli utdatert med det aller første.

Her kan du lese mer om hva som er nytt i Ice Cream Sandwich

LG har kun gjort mindre tilpasninger i menyene. Er du av typen som liker masse glitter og stas i menyene, så må du lete andre steder. Alternativt så er det naturligvis mye ekstra funksjonalitet som kan lastes ned fra Googles programvarebutikk, Google Play.

Optimus L7 er for det meste enkel og grei å bruke. Et litt klumsete tastatur, samt menyknapper som sitter litt for nærme skjermen, er stort sett det vi har å utsette på brukervennligheten.

Av/på-knapp samt inngang for hodetelefoner befinner seg øverst på L7.
Av/på-knapp samt inngang for hodetelefoner befinner seg øverst på L7.

Slanger i paradis

Dessverre er det slanger, eller rettere sagt snegler, i paradis. For å få ned prisen har LG utstyrt Optimus L7 med en prosessor som er i svakeste laget. Når selve motoren i telefonen ikke henger med, blir resultatet at ting går i sneglefart og en telefon som oppleves som svært treg.

Helt enkle oppgaver som å slå et et telefonnummer kan plutselig ta irriterende lang tid. Det kan rett og slett virke som L7 sliter med å gjøre flere ting på en gang. Dessverre er det kontinuerlig flere ting en mobiltelefon arbeider med i bakgrunnen som du har liten eller ingen kontroll på.

Resultatet er uansett at Optimus L7 er en flott telefon for deg som har lite penger, men god tid og en solid dose tålmodighet.

Startskjermen kan tilpasses på forskjellige måter.
Startskjermen kan tilpasses på forskjellige måter.

Det andre store ankepunktet ved Optimus L7 er i våre øyne batteriet. Når vi må lade oftere enn en gang i døgnet begynner vi å synes synd på laderen vår. Spesielt hvis du utnytter telefonens muligheter maksimalt, og har aktivert GPS, Wi-Fi og NFC kontinuerlig, vil du oppleve batteritiden som problematisk.

NFC er forøvrig en teknologi som lar deg utføre handlinger ved å holde telefonen i nærheten av andre kompatible gjenstander. Et eksempel er at du en gang i forhåpentligvis ikke fjern fremtid kan utføre småbetalinger ved å sveipe mobilen over en terminal. Noe du allerede kan bruke den til er å endre innstillinger på telefonen ut i fra hvor den befinner seg. Hvis du har en liten NFC-brikke liggende på nattbordet kan for eksempel telefonen automatisk gå over i stillemodus og dempe skjermlyset.

Konklusjon

Hvis du kan leve med en telefon som ikke alltid henger med, og heller ikke har noe i mot å lade titt og ofte, kan Optimus L7 være et godt kjøp. Den er nemlig godt utstyrt, med blant annet GPS og fullverdig navigasjon, trådløst nettverk, rask dataoverføring samt det du trenger av nyttefunksjoner. Unntaket er en skikkelig filbehandler, som du må laste ned selv.

Det du også bør være klar over er at Android 4.0 i utgangspunktet har en svak integrasjon mot Facebook. Det vil si at kontaktene på telefonen ikke blir koblet sammen med Facebook-vennene dine, og du får dermed ikke automatisk inn profilbilder og statusoppdateringer.

I denne prisklassen er det faktisk få, om noen, alternativer, med tilsvarende stor skjerm og Android 4.0. Kan du leve med manglene kan derfor LG Optimus L7 være telefonen for deg hvis dette er de viktigste kriteriene. Den telefonen som kommer nærmest, er Samsung Galaxy Nexus, som vi tidligere har skrytt mye av. Da må du imidlertid være forberedt på å punge ut med nesten en tusenlapp ekstra. Er du villig til å gå helt opp i rundt 4.000 kroner for en Android 4-telefon, anbefaler vi HTC One S. Da får du en virkelig god mobiltelefon som også er lynrask.

Les hele testen på Amobil.no

Les også vår test av ti rimelige ungdomsmobiler


LG Optimus L7

LG Optimus L7

LG Optimus L7 med abonnement

LG Optimus L7

LG Optimus L7 med abonnement

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen