Test LG Optimus F5 (P875)

(Bilde: Kurt Lekanger, Amobil.no)

Dette er det beste 4G-kjøpet du kan gjøre nå

LG Optimus F5 er kjapp og velutstyrt, og koster under 2 500 kroner.

Design, skjerm og menyer

Type produkt: Smartmobil med berøringsskjerm
Størrelse: 126,04 x 64,46 x 9,3 mm
Vekt: 131 gram
Skjerm: 4,3 tommer IPS LCD, 540 x 960 punkter
Snarveistaster: Volum opp og ned, av/på/skjermlås
Inn-/utganger: Micro-USB, 3,5 mm minijack
Menysystem: Android 4.1.2 Jelly Bean
 
Pris: Fra ca. 2 400 kroner. 
Sjekk beste pris på Prisguide.no »

Kort sagt:
 Veldig mye for pengene
 God skjerm
 Apper i egne vinduer
 Mange smarte tilpasninger i menyene
 Kjekk størrelse, ligger godt i hånden

 Ingenting spesielt

Til tross for at LG Optimus F5 koster under 2 400 kroner mange steder, er den en 4G-telefon med ganske gode spesifikasjoner. De fleste 4G-telefoner ligger vanligvis i den øvre enden av prisskalaen, men F5 er priset som en mellomklassemobil.

Etter å ha brukt F5 hver dag et par uker, må vi slå fast at dette er veldig mye mobiltelefon for pengene.

LG Optimus F5 er en forholdsvis liten og kompakt mobiltelefon, med en skjerm på 4,3 tommer – samme størrelse som HTC One Mini. Den er altså litt større enn en iPhone, men mye mindre enn en Samsung Galaxy S4.

Solid byggekvalitet

Telefonen har en ganske anonym, men likevel pen, design. Byggematerialene er i hovedsak plast, og det er to sølvblanke striper som går rundt hele telefonen. Dette designelementet kjenner vi også igjen fra andre LG-mobiler, som LG Optimus G eller den nye LG G2. Baksiden av telefonen har et spesielt mønster inne i plasten, som gir en ganske fin 3D-aktig effekt når du ser telefonen i lyset. Vårt testeksemplar var hvitt, men det finnes også en svart modell.

Selv om det er brukt mye plast, virker telefonen solid og godt sammenskrudd. Avrundede kanter gjør at telefonen ligger godt i hånden.

Telefonen er ikke spesielt tynn, men designen bidrar nok til at den kanskje ser litt tynnere ut enn den er – i hvert fall gjelder det den hvite modellen. 

Telefonen ligger godt i hånden.
Telefonen ligger godt i hånden.Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no

LG har plassert av/på-knappen øverst på høyre side og volumknappene øverst på venstre side, slik at knappene nås lett med fingrene når du holder telefonen i hånden. I tillegg til disse fysiske knappene, er det et felt rett under skjermen med tre berøringsknapper som lyser opp når du tar på dem. Dette er knapper for Tilbake, Hjem og Alternativer. På toppen av telefonen finner du en 3,5 mm hodetelefonutgang, mens MicroUSB-utgangen befinner seg i bunnen.

Bakdekselet har et mønster som gir en spesiell "3D-effekt" når du ser den mot lyset. .
Bakdekselet har et mønster som gir en spesiell "3D-effekt" når du ser den mot lyset. .Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no

God skjerm

Vi ble svært positivt overrasket over hvor god den 4,3 tommer store skjermen var. Dette er tross alt en forholdsvis rimelig telefon. Likevel er skjermen forholdsvis skarp, den har flotte farger og høy lysstyrke. Innsynsvinkelen er ganske god, og det er lite fargeendringer når du betrakter telefonen fra ulike vinkler. 

Oppløsningen på skjermen er 540 x 960 punkter, noe som gir en punkttetthet på 256 punkter per tomme. Det er ikke like skarpt som på dagens toppmodeller, men bedre enn telefoner som for eksempel Nokia Lumia 820. Oppløsningen, skjermstørrelsen og punkttettheten er den samme som for Samsung Galaxy S4 Mini

Android 4.1.2

Telefonen har bare versjon 4.1.2 av Android, og mangler dermed noen av funksjonene fra nyere Android-versjoner. Du får for eksempel ikke widgets på låseksjermen, og i nyere Android-versjoner er det også gjort en del optimaliseringer på ytelsesfronten. Når det er sagt, så oppleves F5 som en forholdsvis rask telefon i daglig bruk.

Med Qslide-funksjonen kan enkelte apper flyte oppå de andre.
Med Qslide-funksjonen kan enkelte apper flyte oppå de andre.

LG har gjort en del tilpasninger på toppen av Android. Når du sveiper fingeren ned fra toppen av skjermen får du en hurtigmeny med knapper for å skru av og på de mest brukte funksjonene – som wifi, Bluetooth, flymodus og GPS. Menyen er ganske innholdsrik, og du kan rulle sidelengs for å se alle knappene. 

Like under denne knapperaden er det en rad med snarveier til såkalte QSlide-apper. Dette er en funksjon som lar deg vise flere apper samtidig på samme skjermbilde. En QSlide-app kan for eksempel være en kalkulator, et notat eller et nettleservindu som flyter oppå de andre appene på skjermen.

QSlide-appene kan flyttes rundt på skjermen, og du kan skalere dem. En liten glidebryter lar deg endre gjennomsiktigheten til appen, slik at du gradvis kan se hva som befinner seg bak appen.

I likhet med andre LG-telefoner har Optimus F5 også en del andre smarte funksjoner, som at du kan snu telefonen for å sette innkommende anrop på vent, slumre en alarm eller pause en video.

LG har for øvrig en ganske fancy låseskjerm, hvor du får opp en boble når du plasserer fingeren på bakgrunnsbildet på låseskjermen. Når du beveger fingeren blir boblen større, og telefonen låses opp i det du tar fingeren vekk fra skjermen. 

I esken

Du får ikke med så mye utenom det vanlige:

  • LG Optimus F5-telefonen
  • MicroUSB-kabel
  • Lader
  • Håndfrisett
  • Dokumentasjon
Gå til side

LG Optimus F5 P875   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen